MUZEJ SPORTSKIH ZGODA

MUZEJ SPORTSKIH ZGODA

13. ožujka, 2022.

 

Muzej sportskih zgoda otvoren je krajem proteklog tjedna u nazočnosti zamjenika zagrebačkog gradonačelnika Luke Korlaeta.

Jedinstven muzej posvećen ponajprije zagrebačkom sportu osnovali su vrhunski sportaši: hrvatska rekorderka u skoku s motkom, atletičarka Martina Fileš, svjetski prvak i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama, gimnastički reprezentativac Tin Srbić te pravnica Roberta Grobenski. Kako su objasnili osnivači, potaknuti nedostatkom poučno-interaktivnog sportskog sadržaja u Zagrebu, odlučili su prvenstveno djeci ali i svim ostalim uzrastima omogućiti upoznavanje sporta kroz zanimljiv muzejski postav, edukativne aktivnosti i interaktivne radionice.

Čestitke osnivačima uputio je zamjenik Korlaet, pohvalivši inicijativu. „Školsko igralište, košarkaško igralište nikad nije samo mjesto hakla, to je mjesto druženja i socijalizacije“ rekao je zamjenik te najavio i daljnju podršku zagrebačkim sportašima i rekreativcima u smislu unapređenja sportske infrastrukture u Zagrebu.

Muzej se smjestio na adresi Palmotićeva 22, a posjetitelji mogu razgledati izloške posvećene najvećim uspjesima zagrebačkih sportaša, ali i „isprobati“ brojne sportove (hokej, veslanje, skijanje…).

IZVOR: www.zagreb.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code