MOST NA NERETVI IDE U OTPAD

MOST NA NERETVI IDE U OTPAD

8. listopada, 2020.

 

Upravni odbor Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica raspisao je konkurs o prodaji sekundarne sirovine – delova čelične konstrukcije mosta u vlasništvu Muzeja.

Delovi čelične konstrukcije mosta tretirani kao sekundarna sirovina, odnosno otpadno željezo visoke klase, različiti masivni čelični profili, izvađeni su iz reke Neretve, a procenjene količine je 67.840 kilograma.

Azra Đelmo, direktorica Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi”, kazala je za Akta.ba da je reč o horizontalnoj desnoj rešetkastoj konstrukciji koja je od 1991. godine bila u reci Neretvi i sada je izvađena.

-Prodaja ovog dela konstrukcije spade u završnu fazu pripremnih radova, nakon čega se kreće sa postavljanjem nove konstrukcije, koja se izrađuje, kazala je Đelmo.

Kada je reč o rekonstrukciji celog mosta, Azra Đelmo je kazala da su pri kraju pripremni radovi te da se trenutno završava peskarenje postojeće konstrukciji, ali se radi i na izradi nove konstrukcije, koja će se montirati na postojeću.

Početna prodajna cena sekundarne sirovine – delova čelične konstrukcije mosta označene u oglasa, s utovarom i transportom od strane kupca do odlagališta uz vaganje, iznosi 23.744 KM, a utvrđena je veštačenjem sudskog veštaka strojarske struke.

Podsjetimo, Opština Jablanica, kao investitor projekta, započela je početkom godine rekonstrukciju porušenog mosta na Neretvi na ovom lokalitetu.
Izvođač radova je poduzeće “HP Investing” iz Mostara, koji je počeo s izvođenjem pripremnih radova.
Ranije potpisanim ugovorom predviđena je nabavka i ugradnja čeličnih profila za konstrukciju pešačke staze, peskarenje i bojenje, nabavka i ugradnja drvenih elementa za konstrukciju pešačke staze prema projektu od četinara druge klase, s dvoslojnim premazom, nabavka i ugradnja bukovih impregiranih drvenih pragova, izrada čelične ograde na postojećem rešetkastom mostu, kao i drugi radovi vezani za isto.

Financijer projekta je JP “Elektroprivreda BiH”, investitor je Opština Jablanica, a izvođač radova kompanija “HP Investing” iz Mostara. Vrednost celokupnog projekta je 1.200.000 KM.

IZVOR: www.novosti.rs T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code