MLADI VATERPOLISTI SREBRNI U BEOGRADU

MLADI VATERPOLISTI SREBRNI U BEOGRADU

14. kolovoza, 2017.

 


Dramatična utakmica protiv reprezentacije Grčke je tek u petercima dobila svoj rasplet. Sportska sreća ovoga je puta otišla na stranu grčke reprezentacije. Novi svjetski prvaci pobijedili su hrvatsku reprezentaciju rezultatom 12:10 (1:2, 1:2, 2:1, 3:2, 5:3).

– Finale s Grcima bilo je neizvjesno do samog kraja i nažalost ispali smo na petercima. Međutim ovo je jedan izuzetno dobar rezultat prema kojem ne trebamo biti malodušni. No opet, imali smo to zlato u rukama pri velikoj gol razlici od 5:2, pa u ekipi vlada velika žalost što je nismo uspjeli održati do kraja. Ali gledajući sveukupno, ovo je veliki rezultat. Drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu je zaista vrijedan rezultat. – rekao je Fran Čubranić, hrvatski reprezentativac.

Ponajbolji strijelac utakmice bio je Ivan Domagoj Zović s dva zabijena pogotka, dok su Antonio Dužević, Duje Pejković, Franko Lazić, Rino Burić i Matias Biljaka zabilježili po jedan pogodak.

– Nakon ovakvog poraza u finalu Svjetskog prvenstva ostaje vam gorčina, međutim ostaje i činjenica da nas na ovom prvenstvu nitko nije porazio. Ostaje i činjenica da smo osvojili srebro. No trebati će malo vremena da se sve slegne. Isto tako, tu su i činjenice da je Biljaka igrao povrijeđen skoro cijelu utakmicu, jedva izdržavao bolove. A u rotaciji smo ostali bez još jednog igrača. Tako da za zadnju četvrtinu više nije bilo snage. Svaka

ast momcima, dali su sve od sebe. Posebna zahvala i mojim suradnicima kojih danas nažalost nije bilo na klupi zbog neopravdano dodjeljenih crvenih kartona u prošloj utakmici. To je također zasigurno još jedan mali koračić u ovom porazu. Još jedan put čestitke svima. Dali smo sve od sebe! – rekao je izbornik reprezentacije Nikica Gulin.

Hrvatska je bila pobjednik skupine ‘B’ te je do sada zabilježila pobjede u svim odigranim utakmicama, s reprezentacijama SAD-a (5:4), Crne Gore (9:6), Španjolske (6:5), Japana (14:10) i Nizozemske (11:3). T


Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code