MINISTARSTVO KULTURE I GRAD SE MORAJU ISPRIĆATI JAVNOSTI

MINISTARSTVO KULTURE I GRAD SE MORAJU ISPRIĆATI JAVNOSTI

9. listopada, 2014.

 

 

5edc6a570ed4a5b931e7d47efe39da59 gallery lw Custom

Za Dan neovisnosti stavili LGBT zastavu na zgradi HNK u Rijeci

 

Napisao: Mladen Pavković

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je marginaliziranjem, falsificiranjem i izvrgavanjem ruglu 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske od strane vodstva Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, koje vodi najblaže rečeno kontraverzni Oliver Frljić. Naime, na zgradi ovog kazališta ovo je “kulturno” društvo u povodu jednog od najvećih hrvatskih blagdana, koji se poistovjećuje  uz stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države te uz desetine tisuća poginulih i stradalih hrvatskih branitelja, na pročelju zgrade istaknula natpis: “Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka”, uz zastavu duginih boja koja se tradicionalno veže uz LGBT zajednicu.

Sramnije da sramnije ne može biti.

SEKSUALNI IDENTITET

Novo vodstvo riječkog kazališta ovaj je čin objasnila na način da time podržavaju LGBT manjinu, koja je neprestano izložena diskriminaciji te da joj se sustavno oduzimaju prava. Također su naglasili  da ovom simboličnom gestom  preimenovanja žele postići i to da ovo kazalište postane okupljanje svih građana, bez obzira na društveni status, nacionalnu pripadnost, obrazovanje, dob, vjeru, rodne i seksualne identitete. Uz sve to u svom priopćenju dodali su i ovo: “Hrvatsko LGBT kazalište svim građanima čestita Dan neovisnosti”.

Kao prvo, Frljić i kompanija lažu i izmišljaju da je dosad bilo “zabranjeno” bilo kome, a poglavito  pripadnicima LGBT zajednice u koju pripada i ovaj redatelj, koji je na žalost najpoznatiji po tome da je bio dečko Danijele Trbović, dolaziti na predstave u ovaj teatar, tim prije što se nikada nitko nije na ulazu trebao “legitimirati” ni po društvenom statusu, nacionalnoj pripadnosti, obrazovanju, dobu, vjeri, a najmanje po seksualnom identitetu. Jer da jeste, Frljiću kao navodnom homoseksuacu teško da bi dopustili da radi što hoće, a najmanje da kao takav tijekom svih proteklih godina vrijeđa i omalovažava stradalnike hrvatskog Domovinskoga rata. Naime, samo s riječkog područja u Domovinskome ratu je poginulo oko 230 hrvatskih branitelja, dok ih je više od tisuću teže ili lakše ranjeno. Zar su svi ti ljudi zaslužili da im se na ovakav način “čestita” Dan neovisnosti?

S druge pak strane, nije riječ o privatnoj kulturnoj instituciji jednog marginalnog i bezveznog Frljića. Kad će on i ta skupina oko njega sami plaćati troškove, neka rade što ih je volja, ali s novcima državnih obveznika ne mogu blatiti one kojih ih na žalost i plaćaju.

PONIŽAVANJE BRANITELJA

Također nije istina, a to se često ponavlja, da je LGBT manjina neprestano izložena diskriminaciji. I tu su razni frljići preokrenuli stvari. Istina je da LGBT manjina ima iznimnu podršku državnih institucija (primjer je i HNK u Rijeci), jednog velikog broja istaknutih političara, ali i policijskih i inih organa koji ih štite bolje nego su štitili nas kad smo odlazili na prve crte obrane.

Tražimo da se Ministarstvo kulture, Grad Rijeka, ali i drugi kojih se to tiče, ograde od ovog nepromišljenog i neciviliziranog čina, da Frljić i njegova skupina “homoseksualaca” sami plate troškove ovog cirkusa, da se intendanta smijeni s dužnosti, te da se ispričaju svim građanima Republike Hrvatske, a osobito hrvatskim braniteljima što su ih još jednom ponizili i bacili u blato, na njihovoj dan – Dan neovisnosti. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 11 listopada, 2014, 20:17

  Ja uistinu mislim
  Da je zastava
  Vishe nego
  PRIKLADNA
  S obzirom na sveopchu situaciju
  Sve je
  NEPRIRODNO
  Nitko nije peder a
  SVIMA
  Dupe gori !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. jbg
  #2 jbg 11 listopada, 2014, 10:48

  jebiga stas kad je narod lijen i tup, a tup zato sto je lijen koristit u tikvi ono sto je medju usima. Nije li zato narodna “glup covik gotova robija” istina? Da narod ima pameti odavno bi to jadno srpce iz bosanske mahale vjesalo svoje mame gace po svom plotu u ime nekakove kulturne avantgarde. ili sa istima brisalo bale balava nosa.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code