MILANOVIĆU NE BIH DA NI DA VOZI MOJ STARI AUTO

MILANOVIĆU NE BIH DA NI DA VOZI MOJ STARI AUTO

7. svibnja, 2013.

Miso u razgovoru
Mišo Kovač izjavio u Stuttgartu

 

Piše: Zoran Paškov, Frankfurt

                     

Iseljenici u Njemačkoj su ga željeli vidjeti na sceni prestižne stuttgartske „Porsche Arene“.  Legenda hrvatske glazbene scene stigala je u glavni grad njemačke pokrajine Baden Württemberg kako bi sudjelovao na koncertu hrvatskih zvijezda iz „Noći za pamćenje“: Jelene Rozge, Prljavog kazališta, klape Intrade.

Iskru za „Noć pamćenja” zapalio tko bi drugi ako  ne  Mišo, za kojega je malo tko na početku koncerta vjerovao  da ove večeri sa toliko godina i posljednjih trauma može biti u tako dobroj formi i publiku na trenutke baciti u trans, podsjećajući je na najbolje svoje glazbene dane dok je kao iz rukava tresao svoje poznate hitove : Ako me ostaviš, Još i danas teku suze jedne žene, Ostala si uvijek ista, Na tvojoj ruci prsten  i druge uspješnice. A nakon što je vidio koliki je  pljesak pobrao, pa čak i simpatije mlade publike pridobio Mišo je opleo lekciju iz  povijesti i politike.

 

NAPALI NAS SRBIJA, BOSNA I SLOVENIJA

Naprije je publike podsjetio kako navija za Hajduka, a da Dinamo nosi u srcu, a onda se prisjetio kako ima 4 milijona Hrvata koji se više nikada u budućnosti neće međusobno tući.

– Napala nas je Srbija, napala nas Bosna, napada nas Slovenija, a kad vide da smo zajedno neće nas u budućnosti napadati nitko. Moj sin je u Hrvatskoj sa 16 godina pokopan sa tri odlikovanja. Komunisti koji danas vladaju u Lijepoj našoj takvi su kao da su došli iz Čilea i priznaju samo sebe, a ne narod, a ja priznam samo narod i nikoga više drugoga- poručio je na početku svojega govora Mišo, okomivši se i na premijera Zorana Milanovića,kojemu je zamjerio puno  toga.

 – Milanoviću ne bih dao ni da vozi moje staro auto- škatulju, a ne da se tamo  vozaju u skupim limuzinama dok narod skapava od gladi i kopa po kantama za smeće. Ali ne bojmo se jer ima nas kao što sam na početku rekao 4 milijuna, a kad popizdimo onda djeluje kao da nas ima 40 milijuna- poručio je euforično svojim obožavaljima Mišo, koji je cijeli koncert proplakao. Kako je u više navrata kazao nije mogao suzdržati suze kada je vidio koliko ga hrvatska dijaspora nije zaboravila i kako mladi koji su rođeni u Njemačkoj svi napamet znaju njegove hitove iz sedamdesetih.  Sretna je uz Mišu bila i njegova supruga Lidija koja ga je od pozornice do garderobe pratila u stopu i držala za ruku kao da su friško zaljubljeni.

A uz Mišu ove večeri ugođaj Dalmacije Hrvatima u Stuttgartu  donijela je Jelena Rozga i klapa Intrade, čije je tenor Tomislav Bralić u više navrata goste pozivao i podsjećao na dalmatinske ljepote. A kad su tek na scenu došli “Prljavci” bilo je pravo glazbeno ludilo do kasno u noć.

 

JELE ROZGA NA PLAY BACK

Lipa Jele Rozga  nažalost ni ove večeri među Hrvatima u Njemačkoj nije dočekala svojega prinza dijaspore o kome već dugo sanja. Kako nam je kazala od vjenčanja nema ništa, jer onog pravog nema na vidiku. Tko zna što je to? A gledali su je i divili joj se kako lijepo izgleda ove večeri i neki manekeni koji su nazočili “Noći za pamćenje”, pa je Jele i zbog njih malo štedjela glas i pogled bacala nastranu. Neki kažu i zbog toga se malo koristila play backom.

Oganizator koncerta je vlasnik diskoteke  Topas i restorana “Letzte instanze” u Stuttgartu. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. kelner
    #1 kelner 8 svibnja, 2013, 11:07

    Radila Vlada sve ili ništa, isto nam se piše. Samo nebo zna što.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code