MEDVEŠČAK I  PODRAVKA POTPISALI SPORAZUM

MEDVEŠČAK I PODRAVKA POTPISALI SPORAZUM

8. kolovoza, 2013.

mdv podravka 155637

Zajedno na velikom ruskom tržištu

 

Napisao: Željko Krznarić

Kada 6. rujna na led Doma sportova izađu hokejaši moskovskog CSKA bit će to početak dugo sanjanog sna zagrebačkih ljubitelja hokeja, a njih je mora se priznati sve više i više. Medveščak je dakle uspio u nakani da se uključi u drugu najjaču hokejašku ligu svijeta. Usporedbe radi, recimo da bi to bilo kao da se Cibona uključi u NBA natjecanje.

To je točno tako –naglašava Damir Gojanović, čelni čovjek Medveščaka- to je tako visok nivo lige koju prati na razne načine preko 300 milijuna ljudi Istočne Europe i to je nesumnjivo sport broj jedan u Rusiji. Dest momčadi ove lige bi bez problema igralo u NHL-u a mi smo sada tu, ne samo da igramo i naravno pokušavamo pobijediti, nego da promoviramo i Zagreb i Hrvatsku.

BEZ LIMITA NA STRANCE

Da bi se igralo u jednom takvom natjecanju jasno je da treba i dobra financijska logistika na čemu su medveščakovci radili od trenutka kada su saznali da su primljeni u KHL. U ovom trenutku jedan od najjačih sponzora, s kojim je i poptisan ugovor ovih dana, je komapnija Podravka iz Koprivnice. Nije teško dokučiti zbog čega su se Koprivničanci odlučili za jednu takvu poslovnu suradnju. Naime, Vegeta i drugi proizvodi su već znani na ruskom tržištu, a ova suradnja bi trebala biti šlag na tortu koju će zajednički ispeći. To je vrlo jednostavno i jezgrovito pojasnio prvi čovjek Podravke, Zvonimir Mršić, režući s medveščakovcima tortu suradnje.

-Mi svaku poslovnu odluku pomno analiziramo pa smo tako i ovu odluku detaljno razmotrili. Mislimo da je to u ovom trenutku dobra odluka budući da je nama rusko tržište izuzetno važno i da sa medveščakom možemo imati veći učinak i efekte nego da smo to radili na neki drugi način. Pažnja kojoj bi Medveščak trebao biti izložen tijekom igranja u KHL-u je takva koja nama daje sigurnost da će i ono što mi radimo, s Medveščakom biti prepoznato na tom tržištu – kaže Zvonimir Mršić.

Iako je to nekome možda bila znanstvena fantastika sad je jasno da je postala realna stvarnost. O budžetu kluba Damir Gojanović je rekao:.

-Tek kad završimo natjecanje ćemo pričati o tome koliko smo potrošili. Za sada je dovoljno reći da smo osigurali dovoljno sredstava da završimo sezonu. Mi smo klub koji će biti sa najmanjim budžetom u ligi, no Rusi su izašli u susret Medveščaku tako da možemo kupovati igrače. Rusi imaju naime limit na strance a nama su taj limit ukinuli pa se na taj način nekako izjednačavamo. Naravno, uz ovakvog partnera kao što je Podravka, nastavlja Gojanović, rado bismo imali još nekog takvog partnera kojem ćemo kao i Podravci pomoći da se promovira na jednom takvom velikom području na kojem mogu naći brojne klijente. Sponzorski ugovor između Podravke i Meveščaka težak je četiri milijuna kuna. 

Što se tiće pomoći grada, tu se zasada ništa neće mijenjati, no ne treba zaboraviti da je grad pomagao i pomaže u raznim drugim stvarima. Jednostavno rečeno, hokej je kategoriziran kao treća kategorija. Hokejaši bi trebali biti europski ili svjetski prvaci, što je iluzorno očekivati od reprezentacije, ali ako se kategorizacija promijeni, onda bi eventualno mogli dobivati nešto više novaca, ali zasada klub dobiva 300 tisuća kuna.

DOM SPORTOVA

Podravka je, eto za sada, prva prepoznala koje se mogućnosti pružaju u relamiranju kroz hokej i Medveščak koji će zasigurno imati zapaženo mjesto u KHL-u .

S obzirom da smo mi na tom tržištu prisutni i s prehrambenim i farmaceutskim proizvodima –naglašava Zvonimir Mršić-   kroz hokej i uz pomoć Medveščaka promovirat  ćemo obje naše divizije proizvoda. Rekao sam da smo pomno analizirali sve aspekte ove suradnje i vjerujemo da ćemo učvrsiti naše pozicije na tom ogromnom tržištu, a i da će se Medveščak nametnuti kao momčad koja će ulijevati respekt svim ruskim klubovima.

Spomenimo i to da je od stare momčadi ostalo šest sedam igrača jer je bilo potrebno pridbiti kvalitetnije igrače koji će biti spremni za ovako visoku kvalitetu hokeja. Utakmice će se i dalje igrati u ledenoj Doma sportova, ali bit će i izleta u Arenu, posebice ako se dostigne doigravanje. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. nabij mi ga
    #1 nabij mi ga 8 kolovoza, 2013, 12:51

    Jel to ovaj lajbek koji je prije par dana podijelio 400 otkaza po Podravci a sad dijeli sponzorske ugovore. Za pokrivanje muljanja tu je u pozadini supruga koja radi u DORH-u, otprije poznata za legalizaciju pljačke podravkinog odmarališta u Pirovcu poznatom Mesićevom rođi pod nadimkom Ferkonja.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code