LOVRE MARUŠIĆ U FINALU NATJECANJA U CLEVELANDU

LOVRE MARUŠIĆ U FINALU NATJECANJA U CLEVELANDU

3. kolovoza, 2021.

 

Jedan od najperspektivnijih hrvatskih pijanista mlađe generacije, Lovre Marušić (1992.), plasirao se u finale 2021 Cleveland International Piano Competition u Clevelandu, Ohio u SAD-u!

Cleveland International Piano Competition jedno je od najprestižnijih pijanističkih natjecanja na svijetu koje se održava svake dvije godine od 1975. godine a prethodni laureati tog natjecanja svjetska su pijanistička imena poput Sergeya Babayana, Nicholasa AngelichaJean-Yves Thibaudeta te hrvatske pijanistice Martine Filjak.

Gotovo tri stotine pijanista iz cijeloga svijeta prijavilo se na ovo prestižno natjecanje, da bi ih samo osmero ušlo u polufinalni krug, koji se održao uživo u Clevelandu. U finale su ušla najbolja četiri natjecatelja, uključujući Lovru Marušića, koje čeka nastup sa eminentnim gudačkim kvartetom Escher u Gartner Auditorium u sklopu The Cleveland Museum of Art te nastup s The Cleveland Orchestra, ponajboljim američkim orkestrom u legendarnom Severance Hall-u.

Finalisti se natječu za četiri glavne nagrade i čak jedanaest specijalnih nagrada. Prva nagrada iznosi 75 000 tisuća američkih dolara, recitala u New Yorku u jednoj od prestižnih dvorana, savjetovanja od strane menadžment agencije te snimanje i izdavanje CD-a od strane Steinway&Sons u New Yorku.

Finale se može pratiti uživo na stranici web stranici natjecanja:

https://www.pianocleveland.org/competitions/cleveland-international-piano-competition-2021/cipc-broadcast/

Uz natjecanje u Clevelandu, Lovre Marušić plasirao se u završnice 63. Ferrucio Busoni International Piano Competition u Bolzanu (Italija) te The Leeds International Piano Competition u Leedsu (Ujedinjeno Kraljevstvo), koje se održavaju u kolovozu i rujnu ove godine.

LOVRE MARUŠIĆ (Omiš, 1992.) svoje prve poduke iz klavira dobiva od prof. Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv ugledne ruske pijanistice Natalije Troull, 2006. godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, koju je 2011. godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana a nastavio u klasi Ljubomira Gašparovića kod kojeg je uspješno diplomirao i stekao titulu magistra muzike. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana.

Dobitnik je brojnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju «Santa Cecilia» u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju New Stars (2016.) u Manchesteru, prva nagrada na Međunarodnom natjecanju World Piano Teachers Association u Londonu (2017.)… T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code