LONDONSKA AUDICIJA NAJAVLJUJE KAZALIŠNI SPEKTAKL U DUBROVNIKU

LONDONSKA AUDICIJA NAJAVLJUJE KAZALIŠNI SPEKTAKL U DUBROVNIKU

7. travnja, 2015.

London 4

Drugu godinu zaredom Hrvatska i Dubrovnik domaćini su kazališnog festivala Midssummer scene. Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i svih rasprodanih predstava, tvrđava Lovrijenac od 20. lipnja do 4. srpnja ove godine, bit će dom Sheakespearovoj predstavi “Na tri kralja ili Kako hoćete”.

U pripremnoj fazi jedinstvenog kazališnog festivala na kojem se predstava izvodi na izvornom engleskom jeziku, u Londonu je, u prostorijama Hrvatskog veleposlanstva, održana audicija za uloge u predstavi. Za audiciju, koju su vodili redateljica Helen Tennison i producent Filip Krenus, koji će ujedno igrati ulogu Malvolia, odabrano je dvadesetak kandidata, mahom iskusnih britanskih kazališnih glumaca. Zbog velikog interesa za dubrovački festival koji vlada u Londonu najavljen je i drugi krug audicije.

U žiriju audicije bila je i Fay Lomas, asistentica redateljice koja je s Helen Tennison surađivala i na njezinom prethodnom projektu Dracula, a koji je nedavno imao englesku turneju. Pri čitanju je također pomagala glumica Emma Fenney koja je već odabrana za ulogu Marije. Redateljica Helen Tennison izuzetno je uzbuđena zbog rada na projektu za koji će odabrati osam glumaca za fizički zahtjevni koncept predstave, stilski smještene na početak dvadesetog stoljeća.

Uprizorenje predstave “Na tri kralja ili Kako hoćete” na prekrasnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac predvodi u glumačkoj i producentskoj ulozi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe u londonu.

Dubrovački festival Midsummer Scene pravo je osvježenje kulturne ponude Hrvatske, a izvedbama na engleskom jeziku predstave su dostupne svim turistima te gostima Hrvatske. Festival se održava pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code