LNG NA KRKU MEĐU 14 KLJUČNIH PROJEKATA EU

LNG NA KRKU MEĐU 14 KLJUČNIH PROJEKATA EU

11. veljače, 2016.

LNG Krk

Europska komisija (EK) uvrstila je projekt LNG terminala na otoku Krku među 14 ključnih projekata za poboljšanje opskrbe plinom među zemljama Europske unije kako bi EU bila energetski neovisnija od Rusije. Riječ je o po šest projekata na Baltiku i jugoistoku Europe te dva projekta kojima bi se povezala opskrba između Španjolske, Portugala i Francuske. Uglavnom je riječ o prekograničnom povezivanju opskrbnih sustava.
Podsjetimo, EK je u studenom prošle godine projekt LNG terminala na Krku uvrstila na popis 195 ključnih energetskih infrastrukturnih projekata koji bi trebali postati energetski stupovi Europske unije. 
LNG terminal na Krku bi trebao povezati Hrvatsku s Mađarskom. U siječnju je objavljeno kako je zaprimljeno ukupno sedam ponuda ulagača, a u toku je postupak evaluacije i ocjene ponuda. Međutim, hrvatski mediji navode kako će MOST tražiti preispitivanje projekta LNG terminala. U službenoj posjeti budućeg objekta LNG stanice na otoku Krku bila je i veleposlanica SAD u Hrvatskoj, Julieta Valls Noyes dana 5. veljače 2016. godine u pratnji dužnosnika LNG Hrvatska.

Foto: Veleposlanstvo SAD u Zagrebu T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code