LJEVICA I DESNICA NEMAJU RJEŠENJA ZA PROBLEME

LJEVICA I DESNICA NEMAJU RJEŠENJA ZA PROBLEME

2. ožujka, 2014.

 NF HSLS 2 Custom

Nacionalni forum i HSLS  zajedno na svibanjske izbore za Europski parlament

 
 

Teks i fotografija: Odnosi s medijima Nacionalnog foruma

Nacionalni forum i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) potvrdili su u subotu 1. svibnja  partnerstvo hrvatskog političkog centra i zajednički nastup na izborima za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja ove godine. U platformi  Partnerstva hrvatskog političkog centra i ciljevima za izbore za Europski parlament navedeno je pet principa koji  bi trebali pomoći da se u Hrvatskoj, na demokratski i civilizirani način, vodi političko natjecanje o budućnosti zemlje i nacije.

SLOBODA I NEZAVISNOST MEDIJA

Kao jedan od najvažnijih ciljeva istaknuto je pokretanje konkurentnog i zdravog gospodarstva stvaranjem novih obrazovnih profila, moderne strukture rada i poboljšanjem usluga a sve  s ciljem rasta zaposlenosti. Traži se i stvaranje Ustava ovog stoljeća,  jer je Hrvatskoj potrebna nova arhitektura države, kojim će se uskladiti odgovornost države, transparentnost institucija, uspostaviti povijesne regije, decentralizirati  institucije, ojačati ljudska prava. Posebna pozornost usmjerena je na nezavisnost i objektivnost medija, jer su slobodni i nezavisni mediji važna institucija društvene slobode, a korištenje medija u državnoj vlasti, koji danas zauzimaju veliki dio medijskog prostora u Republici Hrvatskoj, moraju biti podvrgnuti javnom i strukovnom nadzoru. Sloboda pojedinca i zaštita obitelji od iznimne su važnosti za Hrvatsku, jer su one temelj zdrave individualne kreativnosti i reproduktivne snage nacije. Bitan princip je i pomirenje za budućnost, jer je ovim partnerstvom ponuđeno stvaranje nacionalnog konsenzusa svih stranaka i političkih snaga na pitanjima mirovinskog, zdravstvenog i obrazovnog sustava. Za stvaranje takvog dogovora pokrenut će se postupak nacionalnog i regionalnog dogovaranja svih značajnih stranaka, jer države i društva koja znaju stvarati konsenzus u krizi na strateškim pitanjima otvaraju nove etape razvoja, dok oni, koji se okreću konfliktima u krizi, još dublje tonu u nerazvijenost.

USPAVANO BIRAČKO TIJELO

Okupljanjem građana koji žive za tolerantnu, produktivnu i europsku Hrvatsku, Nacionalni forum i Hrvatska socijalno-liberalna stranka žele potaknuti veliki dio uspavanog biračkog tijela u zemlji da svojim glasovima utječu na političku budućnost Hrvatske u sklopu zajednice europskih država.

„Svibanjski izbori za europski parlament prilika su za početak političkog, socijalnog, ekonomskog, ekološkog i moralnog  zaokreta Hrvatske. Ne krenemo li u brze i radikalne promjene, ulicama nam će se kotrljati bujice nezadovoljstva i s lijeva i s desna. U našoj zemlji ima čestitih, stručnih i odlučnih ljudi koji mogu zajedno s većinom građana izvući zemlju, prije svega gospodarstvo, iz najveće krize od njezina osnutka” – rekao je predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić i pozvao sve građane, udruge i stranke, koji se vide kao partneri,  da se pridruže novom putu u centru hrvatske politike. 

OKRENUTI BUDUĆNOSTI

„Ljevica i desnica u Hrvatskoj nikada nisu imali rješenja za gospodarske probleme, a još manje za pitanja moralne obnove i nacionalnog pomirenja. Hrvatski centar alternativa je svemu što je do sada već viđeno. Naše dvije stranke danas rade ono što građani od nas i očekuju – partnerstvo za hrvatski centar“, – rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i naglasio da je rezultati zagrebačkih lokalnih izbora pokazuju da je moguće poslati SDP i HDZ u oporbu i dati šansu novim ljudima i idejama.

Članica predsjedništva HSLS-a Renata Šeperić Petak, predstavljajući platformu za europarlamentarne izbore kao glavne ciljeve navela je gospodarski rast i zapošljavanje s naglaskom na zeleno gospodarstvo, zaštitu temeljnih ljudskih prava i prava manjina, te transparentnost  i etičnost funkcioniranja EU, te posebno naglasila: „Izborne rasprave za Europski parlament prilika su da se pažnja nacije i natjecanje za izbor najboljih vode o političkim i ekonomskim rješenjima za budućnost. Hrvatska se u izborima za EU parlament mora okrenuti budućnosti.“

Na otvorenoj tribini i konferenciji za medije, osim brojnih članova i simpatizera dviju stranaka, te zainteresiranih građana, bili su i predstavnici drugih političkih stranaka, grupacija, udruga, nezavisnih lista i nezavisnih zastupnika koji su iskazali zanimanje za pristupanje ovom političkom partnerstvu.T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Đoko
    #1 Đoko 7 ožujka, 2014, 17:50

    Pa kako nemaju rješenje ,oni su naime i jedni i drugi svoje probleme riješili i to unaprijed bar za dvije svoje generacije naslijednika.No,onaj tko nije njegov je osobni problem.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code