LINIĆEVI MUTNI POSLOVI

LINIĆEVI MUTNI POSLOVI

2. listopada, 2013.

60819414-slavko-linic

DORH za ministra harača slijep i gluh

 

Piše: Saša Radović

Je li Slavko Linić–Harač spasitelj nacije ili je on još jedan podli spin vlade RH? Je li taj naš, navodno popularni ministar Harač, samožrtvovani Pedro koji visi?

Zaokupljenost svekolikog puka Lex Perkovićem, ćirilicom i stalnim spinovima neophodna je zbog zaštite kapitalnih elemenata za održanje vlasti u Hrvatskoj. To su najprije, veliki gospodarski subjekti iza kojih stoji i legalni i crni kapital, a zatim nevjerojatna gomila neproizvodne birokracije kojom vlast kontrolira javnost. Mreža vladinih poltrona iz 429 općina, 127 gradova i iz 21 županije potrebna je zbog stroge kontrole ponašanja puka. Uz enormno bogaćenje velikih gospodarskih subjekata, lanaca i krim miljea, te uz stroj od 451.000 neproizvodnih djelatnika (i samo 200.000 proizvodnih) – državi Hrvatskoj ostaje samo zaduživanje! Milijarde duga, stalne prevare puka, te „lik i djelo“ ministra Slavka Linića–Harača, osiguravaju preživljavanje hrvatske vlasti od danas do sutra. I sve siromašnije sutra svojim građanima!    

MITO U TRSTU

Isplati li se Slavku biti Pedro? Odgovor je: „DA“! Posao bez rizika! Prije svega, naš arogantni ministar financija ima 100% zaštitu DORH-a za svaku vrstu korupcije iliti za primanje mita. U kratko vrijeme (do konačne propasti ove Vlade!) može nekažnjeno skupiti lijepu svoticu. Tko od članova izvorno komunističkih stranaka SDP-a i HDZ-a ne bi pristao na takav business! Uvijek su to radili i rade i danas. Mnogo je toga što ne znamo o Linićevim „poslovima“, no i ono malo što je objavljeno – previše je!

–  Linić je osumnjičen da je primio mito u Trstu, jer je svom prijatelju omogućio da u postupku privatizacije preuzme riječku firmu Jadranski pomorski servis. DORH – slijep i gluh!

–  Linić je prijatelju, vlasniku Taxi Cammea, oprostio milijun eura duga! DORH – slijep i gluh!

–  Slučaj TOZ Penkale dokazuje da su predstečajne nagodbe zapravo – prevara! DORH – slijep i gluh! 

–  Linić Paviću oprašta više od 2 milijuna kuna duga. Za to ne prima mito, ali mu Pavić navodno plaća leasing za luksuzni mercedes? DORH – slijep i gluh!

–  Linić Vlahušićevom bratu oprašta 4,5 milijuna (bratu gradonačelnika Dubrovnika)! DORH – slijep i gluh!

Navedeno je samo vrh sante leda, samo ministar Harač i Bog znaju koliko je toga. Što mislite, dragi čitatelji, koliko se i kako se ti „prijatelji“ revanširaju ministru? Ne valjda samo kurtoaznim: „Hvala!“. Možda kakvim ljetovanjem ili novogodišnjim dubajskim noćima? Ma ne (!), to su sitnice, vjerojatno ima i drugih vrsta zahvala?

Zaštićen kao medvjed u brlogu, Linić zajedno s Bajićevim DORH-om štiti bogate i nastavlja egzekuciju najsiromašnijih. Njegovi novi proizvodi su, veći PDV na osnovne živežne namirnice i najava novog zaduženja u SAD. Bit će to znatno veći kredit nego što se do sada najavljivalo. Kamate, sitnica, znatno više od 6,5 posto.

BOLJE SUTRA

Bolje sutra, čini se mogućim samo uz terminiranje Vlade RH i ministra Harača. Kao potpredsjednik Vlade Linić umjesto njegove priglupe uzrečice „Car je gol“, mogao je svojoj Vladi prigovoriti „bacanje kroz prozor“ 100.000.000 kuna na nove luksuzne automobile (na sjednici 19. rujna 2013.). Iako to za milijardske troškove države znači malo, ipak je ušteda. No, ima mnogo, mnogo konkretnijih i učinkovitijih putova izlaska na početak boljeg sutra:

–  Broj općina, gradova i županija prepoloviti i svesti na razumnu mjeru! Otpuštene stotine tisuća jalovih birokratskih parazita više će koristiti državi Hrvatskoj čak i ako čiste lišće po parkovima. Nakon toga treba odmah smanjiti preveliki broj vijećnika i ukinuti sve debelo plaćene savjetnike.

–  Ukinuli nepotrebne urede i agencije. Ušteda je velika, mnoštvo „prelijevanja iz šupljeg u prazno“ ne bi hrvatski puk stajalo milijarde kuna.

–  Ustav RH dozvoljava najviše 160 zastupnika u Hrvatskom saboru, ali ne brani mogućnost da taj sabor bude bolji i učinkovitiji s 81 zastupnikom. Ušteda nije samo simbolična nego i vrlo konkretna. Izračunajte koliko stoje djelatnici i ostali paraziti koji idu uz svakog zastupnika. Vladu RH od 4 potpredsjednika i 15 ministara također treba svesti na racionalan, niži broj.

–  Umjesto privatizacije (koja je do sada bila 97% lopovska, kriminalna) i rasprodaje obiteljskog srebra, vjerojatno je bolje nacionalizirati neke tvrtke koje bi gospodarstvo učinilo konkurentnijim. Revitalizacija gospodarstva Hrvatske nacionalizacijom nekih kompanija čiji su vlasnici stranci, moguća je.

–  Potrebno je smanjiti plaće u državnom i javnom sektoru. U krizi koju je prouzročio upravo državni i javni sektor, isti treba snositi posljedice. Vlada RH mora suzbiti hedonizam u svim strukturama vlasti. To je moguće samo strogim kaznama i uvođenjem moralne odgovornosti – pojma nepoznatog u Hrvatskoj.   

Ostaje mnogo toga što mora predložiti struka, kao što je pokretanje poduzetništva, poljoprivrede, industrije, pitanje banaka… Između ostalog Vlada RH mora promptno predložiti stvaranje institucije Tužiteljstva koje neće biti zaštitnik ratnog i pretvorbenog kriminala, crnog kapitala pohranjenog u inozemstvu i opljačkanih resursa Hrvatske. DORH se do sada pokazao jalovim i štetnim za svoju Domovinu. Dok ostale države u okružju oduzimaju milijardama vrijedne nezakonito stečene imovine – Hrvatska spava bez i jedne jedine kune konfiskacije opljačkanog. Milanovićeva Vlada mora što prije riješiti problem nepotrebnog viška župana, gradonačelnika, načelnika, vijećnika, zastupnika, agencija, savjetnika i ostalih parazita. Veliki dio tog trulog, birokratskog aparata može prekvalifikacijama i na drugi način postati koristan dio društva. Rad tih novih, potencijalnih cca 200 tisuća proizvođača, uz današnjih 200 tisuća djelatnika koji nešto proizvode, može znatno popraviti stanje u kojem se nalazimo.

No, prije bilo kakve reforme treba hitno onemogućiti pogubno djelovanje „spasitelja nacije“, Slavka Linića-Harača.

Anno Domini MMXIII.T

 

 

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Law
  #1 Law 11 listopada, 2013, 16:18

  U odvjetničkim krugovima se javno govori da ovaj gospodin drži preko svoje supruge 20% dionice INE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zenodor
  #3 zenodor 4 listopada, 2013, 11:57

  [quote name=”tužna”]nebu ovo dobro završilo[/quote]

  “Nemoj se bojati budućnosti! Doživjet ćeš ju ako ti je suđeno, pa ćeš sve razborito urediti kao što si znala razumno postupiti u sadašnjosti”.

  (Marko Aurelije)

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. data
  #4 data 3 listopada, 2013, 15:44

  ne budi tužna, jer sve bu ok, ak’ čovek pronajde “svoje mesto” u tom svetskom “hranidbenom lancu” i ak’ ne podlegne “tiraniji novca” .

  😉

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. tužna
  #5 tužna 3 listopada, 2013, 14:43

  nebu ovo dobro završilo

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code