LINIĆEV RAČUN: BR. 820371049 U TRSTU

LINIĆEV RAČUN: BR. 820371049 U TRSTU

20. ožujka, 2014.

kolumna-opljackano-LN

Ima li Hrvatska dvije velike suprotstavljene stranke, HDZ i SDP – ili je to jedna, jedina interesna grupa različitih naziva? Ako zanemarimo dva velika stada stoke sitnog zuba (po Tuđmanu!), odnosno par stotina anonimnih i bezglasnih članova dviju stranaka – ostaje nam zajednička vrhuška od cca 800 hdzsdp-ovskih većih i manjih vrhovnika. Tih 800 opskurnih likova 24 godine rotiraju se na svim vodećim punktovima Hrvatske. Danas su u oporbi, sutra na vlasti – i tako u nedogled. Kao, ne vole se, svađaju se – ali zajedno jedu i piju, smiju se svome puku! I žive dugo i sretno kao bubrezi u loju!

Većina puka reći će da se „desni“ i „lijevi“ mrze, da su im svjetonazori različiti. No, Karamarkovi monolozi o Bleiburgu i Kevinim jamama i Milanovićeva fanatična obrana Titovih udbaša imaju različitu pozadinu, ali isti cilj. Oni zajednički rade na završnoj fazi surovog Tranzicijskog rata – osiromašenja vlastitog naroda u korist crnog kapitala. Treba Todorićima, Kalemima i mnoštvu multimilijunaša kojima ne znamo imena, osigurati – još više milijuna. Nikad dosta! A tamo gdje se milijuni vrte ostane nešto i tim, nazovi strankama, posebice vrhuškama stranaka.   

Više nema nikakve sumnje da je HDZ zločinačka organizacija. Eventualni prigovor izrečenoj nepravomoćnoj sudskoj presudi toj stranci, moguć je – ali što je s enormnim pljačkama Sanadera, Vidoševića i niza HDZ-ovih lopova? Pa, nisu valjda svi ostali članovi HDZ-a kreteni, debili, mentalno retardirani – da nisu znali?! Ako su znali, onda su i oni lopovi, kriminalci, zločinci…

Što je s onom drugom stranom? Imaju li Ivo i Nadan pandan na drugoj „lijevoj“ strani? Počnimo od glave – kako puk kaže: „Riba smrdi od glave“. Na primjer, Kukurikavci, Ivan    Jakovčić i Slavko Linić:

NINO

Do nedavno, desetljećima najbliži suradnik Ivana Jakovčića i potpredsjednik IDS-a, Damir Kajin kaže: „ Jakovčić je pokrao pola Istre“! No, Kajin je po ovoj izjavi običan lažac. Jakovčić nije pokrao samo pola Istre, nego cijelu Istru, a dobrim dijelom i kompletan hrvatski puk. Zbog njega i njemu sličnih danas ima previše gladnih kopača po kontejnerima u cijeloj Hrvatskoj, ne samo u Istri. Simpatični Kukurikavac Nino, dirigent je u svim kriminalnim mega aferama (Hypo, Dragonera-Barbariga, Arenaturist…) mjerenim stotinama milijuna. Samo u aferi Dajla bilo je u igri 500 milijuna kuna za ekocid pretvaranja istarskih šuma u golf apartmane. U gradnji, također ekocida – Rockwoola tvornice kamene vune, navodno mito bilo je 23,5 milijuna eura. Nije čudno kad se uzme u obzir da Europa zabranjuje gradnju takvih tvornica koje truju ljude. Možemo samo pretpostavljati koliko je „perja“ ostalo neprikosnovenom istarskom diktatoru Ninu od tih silnih afera. Mjesečne otplate njegovih kredita nekoliko su puta veće od županskih plaća. Imaju li razloga (i koliko???) „institucije koje šute“? Nino će nas zastupati u europarlamentu. Bezobrazno je pljuvati kroz prozor, pa stišćem usne.

SLAVKO

Linićev slučaj je nešto drukčiji, konspirativniji  je, manje atraktivan. Naizgled, modeli Nina i Slavka su različiti, ali na kraju – je isto! Superhik Slavko uzima siromašnima i dijeli bogatima. Sebi ne ostavlja ništa! Slavko nema vlastito selo Sv. Juraj i latifundiju kao Nino, nema ništa atraktivno osim jahtice. Može se reći da je siromašan kao crkveni miš u odnosu na svoje prebogate prijatelje. No, njegov zaštitni znak upravo su ti prebogati prijatelji. Da je naš bivši Državni odvjetnik Bajić imao barem trunčicu onog što zovemo moralom, poštenjem ili odgovornošću – prebogati prijatelji poslali bi Slavka najprije u politički grob a onda u Remetinec. Zaboravljen je i onaj tajni račun broj: br. 820371049 u ‘Cassa di Risparmio di Udine e Pordenone’ u Trstu na koji stižu euri. Što mislite, na koga glasi???

Bila bi predugačka lista nabrajati s kim je blizak Slavko, no imena kao što su; Ante Maras, Vrhovnik, Lovrić – Merzel, Šegon, Kovačev, Radaković, Kalem… izazivaju užas na licima hrvatskog puka. S dvojicom svojih prijatelja s Todorićem i Veljkom Ostojićem, nedavno je Slavko htio postati vlasnik Hotela Živogošće za pet puta manju cijenu nego što taj kompleks vrijedi. Nažalost, prema rješenju Suda, objavljenom na Zagrebačkoj burzi, ova je manipulacija odbijena, jer je “protivna javnom moralu društva”.

800 LIKOVA

Što reći o tim imenima koja se valjaju u buretu pekmeza, ili bolje reći blata, kaljuže bez ikakvog predznaka stranke ili nekog svjetonazora. Jedini zajednički nazivnik tog prljavog bureta je kriminal i silna želja za osobnim bogatstvom. Zajedno s navedenim imenima valja se u blatu i hrvatski ministar financija, Slavko Linić. Ima li smisla opet postaviti isto pitanje – imaju li razloga (i koliko???) „institucije koje šute“?

Iz gornjeg slijedi da nema nikakvog smisla trošiti silne milijune na neke izvanredne ili redovne parlamentarne izbore. Dobitnici mogu biti samo onih 800 opskurnih likova koji se mijenjaju i rotiraju 24 godine na vodećim funkcijama! Moćna stranka HDZSPD ide naprijed – ostali, stoj!

Da na kraju ovog teksta ne bude sve crno – jedna svjetla točkica zasjala je na olujnom nebu! Ministar Gordan Maras predlaže ukidanje prisilne članarine za nepotrebnu i zločinačku HGK. Nepotrebna je zato što je zaista nepotrebna (Švicarska nema gospodarsku komoru!), a zločinačka je zbog toga što je čista laž da golemi broj vodstva i službenika nije znao za milijunske pljačke Nadana Vidoševića. Kao što vrhuška HDZ-a nije znala za Sanadera! Mnogi su se uz njih ogrebli i u HDZ-u i u HGK-u.

Jasno, svaki pozitivni prijedlog koji vodi ka štednji napadnut je svim oružjima. Marasa je odmah „zgrabio za gušu“ ministar Vrdoljak, Kukurikavac iz stranke koja polaže neka prava na HGK. Vjerojatno kao na mjesto uhljebljavanja svojih podobnih članova.

Za par dana stiže nam proljeće! Lijepo je što će biti više sunca, a loše što je sve manje mrvica kruha na stolu.

 

Anno Domini MMXIV./XVII.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code