LEX HAZLER – CONTRA TITINE OSTAVŠTINE

LEX HAZLER – CONTRA TITINE OSTAVŠTINE

8. srpnja, 2017.

 

 

Događaji  o i o oko ranije jasenovačke, a potom odgođene otočačko-prozorske  ZA-DOM-SPREMNE spomen ploče – kojoj su više nego  „vjerodostojno“ kumovali  premijer i  predsjednik Sabora (v. att.)  – postaju kotač-zamašnjak završne etape nacionalno-političke integracije.

Okuražen  ultimativnom dictom „Ploča HOS-a bit će maknuta iz Jasenovca, a novih neće biti“  – pronašavši „Srbe kao ključ“ (1993.) – spomenutom dramom neupitno orkestrira Milorad PUPOVAC. Naime, njegovim  presudnim glasom, nakon tzv. „Božićnog“ (1990.) – baštinom   „khuenovske Hrvatske“ – obznanjen je  tzv. „Mirnodobski  ustav“ (1997.).

S obzirom na to, kao   „najvjerniji partner posttuđmanovskog HDZ-a“ (Jure ZOVKO), Pupovac postaje neupitni  (su)vladar Hrvatske. Kao takav, on je signum (o)pozicijske klijentističko-koruptivne politike „novoga smjera“ (od 2000. do danas), koja je nacionalno i društveno biće dovela na rub moralna, društvenog i gopodarskog sloma.

Upravo, u  tom dramatičnom kontekstu – vođena anti-plenković-kusićevkim načelom („struka određuje-politika određuje“)  – medijski  gotovo prešućen,  iznimnio je dragocjen, pače, povijesni istup sudkinje Žane VLAINIĆ (v. moto). Ukratko, na otvorena je vrata zakucao  LEX HAZLER.

Naime, konačno se urbi et orbi  razotkriva šeksomatski „konstitucijski kaos“.  Oblikovan po crti  pseudoaksioma „nacija ili demokracija“ (Vesna PUSIĆ), time je  „hrvatski politički  narod“ (HRVATSKA NACIJA) – kojega krestićevski najradikalnije  potire  srpsko-talijanska iredenta (PUPOVAC-RADIN)  – talcem otuđene i veleizdajničke partitokracije.

Zbog svega toga – kontekstualizurana projektom „Velebitsko-vukovarski pobjednički krug“ (1932. -1995.) – organizirana akademska i braniteljska zajednica, ponovljenim  nastupom u Otočcu 27. srpnja 2017. godine,   još jednom  kani preomicati poznato stekliško načelo. Naime, kako hrvatski narod (nacija) –  naspram „iz tuđe“  – ima pravo pisati povijest „iz vlastite glave“. Ni manje, ni više!

PRO VERITATE PARATI

STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 10 srpnja, 2017, 17:05

  NACIJA I VJERA U 21-VOM STOLJEĆU ĆE BITI POVIJESNA PROŠLOST.

  NACIJA I VJERA NAJMANJE ĆE BITI OBILJEŽJE NOVOG ČOVJEKA 21-VOG STOLJEĆA JER TEHNIKA I TEHNOLOGIJA JE VEĆ SADA PLANETRANIH RAZMJERA, KOJA DIKTIRA TOTALNO DRUGAČIJE POIMANJE SUTRAŠNJICE, A DA NE GOVORIMO MALO DALJE PERSPEKTIVE ČOVJEKA NAŠE PLANETE.
  SIGURNO ZNATE DA SE VEĆ ZA DESET GODINA PRIPREMJU NAŠI SUGRAĐANI PUTOVATI NA MARS ŠTO NAM JOŠ SA SADAŠNJEG STAJALIŠTA IZGLEDA DALEKA PERSPEKTIVA JER SE RADI O NOVIM LJUDSKIM STREMLJENJIMA SPOZNAJE DRUGIH PLANETA KOJE ČOVJEK ŽELI I HOĆE OSVAJATI ,JER JE TO U LJUDSKOM BIĆU KOJE JE SVIJESNO SEBE, ŠTO BI REKAO HEGEL, KAO PREDMETA SVIJESTI I SVIJETA U KOJEM ŽIVI, ALI I PRIRODNIH DATOSTI KOJE GA OKRUŽUJU A NIČIM OGRANIČENE. PA MISLEĆEM BIĆU NA TOM STUPNJU OBRAZOVANOG UMA NEMA PREPREKE ,JER MU JE TO ISKONSKA PRIRODA PONUDILA DA TRAGA ZA ONIM ŠTO GA ČINI SLOBODNIM DA SE PREDICIRA U TOJ ISKONSKOJ PRIRODNOJ NADARENOSTI.

  PA TAKO NEĆE BITI NI VREMENA NI POTREBE ZA TO DA SE UPREŽEMO U NEKO NOVO UDRUŽENO NACIONALNO LEGLO ,VJERSKU TRDICIJU ILI ROBOVATI NEKOJ POVIJESNOJ TRADICIJI , NE ZATO ŠTO TU TRADICIJU I POVIJESNU PROŠLOST TREBA OSUDITI ILI ZA NJOM PLAKATI VEĆ ZATO ŠTO NEĆE BITI POTREBE JER, KAKO REKOH, TEHNIKA I TEHNOLOGIJA KOJU LJUDSKI UMOVI STVARAJU STALNO ĆE NAM BITI NOVI IZAZOVI I OKUPACIJA ZA ONIM ŠTO JE NEPOZANTO, NE RADI REPRODUKCIJE ŽIVOTA, JER ĆEMO PREDMETA ZA REPRODUKCIJU ŽIVOTA IMATI U IZOBILJU, NEGO TRAŽENJE NAŠE SVRHE ŽIVLJENJA.
  PA OVAJ NAPIS ,LEX HAZLER, JE BLJUTAVA I DUHOM SIROMAŠNA SPODOBA SROČKILA BEZ IKAVE SVRHE I SUŠTNE BIVANJA OVOG NAŠEG HRVATSKOG I UOPĆE LJUDSKG BIĆA NA OVOJ NAŠOJ GEJI.
  OVAJ TEKST ,NE ZANM KOME TREBA ,ALI PO SADRŽAJU ILI PO NAMJERI ON JE SAMO USTAŠKO-STEČPINČEVSKA ODRLIJA,KOJA VIŠE NE EGZISTIRA NI U SVOJIM MISLIMA NI KOD NAJINDOKTRINANIJI KRAŽARA SREDNJEG VIJEKA,KAO ŠTO JE NAŠA DESNICA NA ČELU SA KATOLIČKOM CRKVOM, SPRDAČINOM MODERNOM VREMENU DRUGE DEKADE 21-VOG STOLJEĆA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code