LETOVCI SU BILI KAŽNJENI ZBOG NEMORALA U VARAŽDINU

LETOVCI SU BILI KAŽNJENI ZBOG NEMORALA U VARAŽDINU

14. veljače, 2023.

 

Kontraverzna grupa Let 3, pobjednici ovogodišnje Dore, koji će Hrvatsku (nažalost!) predstavljati na Euroviziji u Liverpoolu, zbog svog nastupa, pred Božić 2006. na glavnom gradskom trgu u Varaždina, morali su odgovarati i na tamošnjem Prekršajnom sudu.

Netko ih je prijavio zbog vrijeđanja morala građana, pa ih je Prekršajni sud  kaznio s tadašnjih 300 kuna, jer su se „vidjele njihove genitalije i stražnjica“! Letovci su se javno izjasnili  da je sudski  postupak sramotan jer se uskraćuje njihova umjetnička sloboda izražavanja te se nameće cenzura na umjetnički performans.

U obranu riječkih rockera stao je i tadašnji zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Ivan Mesek, koji je muzičarima u znak pažnje poklonio i nove barokne čepove za guzu.

Članovi grupe su se branili da nisu bili goli, jer da su u stražnjicama imali plutne čepove, ali ni to im nije pomoglo.

Zbog ove kazne,  članovi grupe Let 3 tražili su da se na sudu obavi rekonstrukcija njihova nastupa, ali ni to im nije bilo dozvoljeno.

Na kraju je njihovu kaznu platio Grad Varaždin, pa se sve oko toga ubrzo zaboravilo, tako da  su Damir Martinović Mrle i njegovi „pomozbog“ junaci, mogli i dalje i u drugim gradovima, bez problema, iz svojih guza gađati posjetitelje s drekom namazanim čepovima!

Na taj način željeli su uz ostalo „podići razinu“ hrvatske glazbene kulture, a s pobjedom na Dori to su očito i uspjeli!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code