LAŽI ZASTUPNIKA NENADA STAZIĆA O MINISTRU OBRANE JOSIPU BULJEVIĆU

LAŽI ZASTUPNIKA NENADA STAZIĆA O MINISTRU OBRANE JOSIPU BULJEVIĆU

23. siječnja, 2016.

sjednica_sabor3-051214
Pismo predsjedniku Sabora gospodinu Željku Reineru

Napisao: Ivan Zvonimir Čičak, predsjedniok HHO-a

Poštovani gospodine predsjedniče Hrvatskoga sabora,

Obraćam Vam se Predsjedničkim pismom u ime Hrvatskoga helsinškog odbora (HHO), a što je u skladu sa našim Statutom i praksom. Naime, kada Odbor mora hitno reagirati na neka događanja Predsjednik Odbora ima ovlast objaviti Predsjedničku izjavu koja nakon toga mora proći verifikaciju Izvršnog odbora HHO-a. Razlog za hitno reagiranje jest rasprava koja se vodi u hrvatskoj sabornici, a u kojoj se propitkuje članove buduće Vlade mandatara Tihomira Oreškovića i vjerodostojnost predloženih ministara.
Za hrvatsku državu i društvo nije nevažno tko će biti ministri u Vladi i zato vrlo pažljivo pratimo raspravu i argumente koji se iznose vezano uz kandidate za potencijalne ministre.

Kršenje ljudskih prava u medijima

HHO se suprotstavljao i suprotstavlja se i danas svakom pokušaju da na bilo koje mjesto u hrvatskoj vladi dođe osoba koja je kršila ili bi mogla kršiti ljudska prava. Ovo se posebno odnosi na kršenja ljudskih prava u medijima, a naročito na prisluškivanje i praćenja novinara. Stoga smatramo da je važno raščistiti što je istina a što neistina kad je riječ o potencijalnom ministru obrane Josipu Buljeviću.
Sramotno je za jedan parlament da zastupnik, u ovom slučaju Nenad Stazić, lažima i neistinama difamira potencijalnog ministra obrane. Međutim, to je u skladu s njegovim prepoznatljivim habitusom u javnosti.
Međunarodne institucije itekako budno prate formiranje hrvatske vlade i za njih je posebno važno tko će biti budući ministar obrane s obzirom na važnost koju to ministarstvo ima u NATO savezu.
Procjenjujem da je blaćenje Josipa Buljevića od strane zastupnika Nenada Stazića sastavni dio najavljenog stvaranja „pakla“ novoj vlasti o kojemu je govorio bivši premijer Zoran Milanović u kontekstu podjele „mi ili oni“. Također, u tom istom kontekstu treba gledati i „preventivno denunciranje“ Hrvatske, pismom bivšega ministra Ranka Ostojića upućenog Europskoj komisiji.

Izmišljotine Helene Puljiz

Što se tiče difamiranja Josipa Buljevića od strane zastupnika Stazića, a vezano uz „aferu Puljiz“, treba reći da je sve što je on iznio u svojoj raspravi obična izmišljotina i laž.
Priča o prisluškivanju i privođenju novinarke Helene Puljiz iz 2004. godine vezana je uz tadašnju obavještajnu agenciju POA kojoj se tada na čelu nalazio ravnatelj Joško Podbevšek, i to svega 8 mjeseci. Zbog odvođenja na obavijesni razgovor novinarke Helene Puljiz, Podbevšek je 11. prosinca 2004. g smjenjen, a nekoliko drugih aktera „afere Puljiz“ smjenjeno je i ranije.
U to vrijeme Josip Buljević bio je načelnik protuobavještajnog odjela POA-e, koji se bavio isključivo „lovom“ na strane špijune. Prema tome, Josip Buljević nije ni na koji način mogao biti uključen u predmetnu aferu. Štoviše, Josip Buljević doveden je na čelo upravo onog odjela koji se bavio Helenom Puljiz nakon smjene tadašnje dvojice načelnika s ciljem saniranja štete i sprječavanja sličnih zlouporaba u POA-i. Konačno, Helena Puljiz je dobila sudski spor protiv POA-e, ali u presudi se ni na koji način ne spominje Josip Buljević.
Na molbu tadašnjeg Predsjednka Republike Stjepana Mesića i Predsjednika Vlade Ive Sanadera na čelo POA-e je 12. prosinca 2004. doveden Tomislav Karamarko koji je za svog pomoćnika imenovao Josipa Buljevića. Obojica su dovedeni radi „provjetravanja“ obavještajne zajednice. U političkoj atmosferi koja je tada vladala u Hrvatskoj ni u teoriji nije bilo moguće dovesti Buljevića na ključno mjesto u POA-i, da je na bilo koji način bio umješan u „aferu Puljiz“.
Cijelu priču o navodnoj umiješanosti Josipa Buljevića lansirala je upravo novinarka Puljiz kad se njegovo ime počelo spominjati kao ime mogućeg savjetnika za nacionalnu sigurnost sadašnje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Helena Puljiz i dalje besramno šuti o svojim izmišljotinama, iako su je mediji tada „oprali“ i dokazali da Buljević nije ni na koji način mogao biti sudionik te afere.
Očigledno je da je i sadašnje lansiranje ove afere u medijima sročeno u cilju difamiranja ne samo Josipa Buljevića, već i buduće Vlade RH.
O drugim članovima Vlade, Odbor će se očitovati ako ih Sabor potvrdi za ministre u Vladi RH.
Poštovani gospodine Reiner, molim Vas da radi istine i vjerodostojnosti buduće Vlade sa sadržajem ovog pisma upoznate saborske zastupnike.

Zagreb, 22. siječanj 2016.T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZDS
  #1 ZDS 29 siječnja, 2016, 19:44

  Šta reći o Staziću-pokušava biti sdp-ov buldog, ustvari je najobičnije pašče-srbokomunistički patološki lažov-mrzi sve hrvatsko-sklon raznim opijatima-vidite da na sjednice dolazi pod gasom-obiteljske frustracije iszresa u saboru-osoba vrlo niskih moralnih kvaliteta drži drugima predavanja o moralu-sa takvim osobana se treba boriti njihovim oružjem-treba u saboru pred svima istresti njegov prljavi veš pa neka prodike drži na partijskim ćelijama-gadi mi se!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ustaša
  #2 Ustaša 25 siječnja, 2016, 08:17

  SABORSKI ZASTUPNIK STAZIĆ JE ŽIVI ČETNIK
  Četnik Stazić se silno osilio i zaboravio da živi u zemlji Hrvata i ostalih radnih ljudi i građana, pa srbuje, pa četnikuje, pa vrijeđa hrvatski narod, pa laže, pa kleveće, pa jebe mat…svoju i sve to za veliku plaćurinu i razne privilegije.Dokle će takvo što pdnositi srtpljivi hrvatski čovjek. Davno je rekao Konfucije: Čuvaj se bijesa strpljiva čovjeka!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Četnik Stazić četnikuje u sred Zagreba
  #3 Četnik Stazić četnikuje u sred Zagreba 24 siječnja, 2016, 08:25

  Taj Stazić laže čim zine. Taj nas maže četničćkom kolomasti! Taj privillegiran četnik Stazić prima plaćurinu u Saboru zemlje Hrvata i srbuje, vala mašala!
  Ako ga ikad sretnem, dat ću mu trisku i jebat ću ,mu sve po spisku!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 24 siječnja, 2016, 01:11

  OPET OVAJ ČIČAK –KRIŽARSKO-DINARSKI MUJO HRNJICA ,IZAZIVA KAVGU!!

  PA SE TREBA ZAPITATI TKO JE OVA N AŠA, KATOLIČKO-KLERIKALNA SPODOBA,POSLIJEDNJI STEPINČEV MAKABEJAC, KOJI JE IZ NEKE SVOJE KRIŽARSKE KRVOLOČNE RUPE IZMIGOLJI SMIŠLJENIM UVREDAMA ILI TRAČEVIMA ,KOJIM OBILJEŽAVA SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG, JER JE TO NJEGOV KRVOLČNO-KATOLIČKI ODGOJ KOJIM SE PREDICIRA JOŠ IZ SEDAMDESTIH GODINA PROŠLOG STLJEĆA ,ALI NIKDA DA OSVOJI NEKI PROSTOR ,NI KRIŽARSKO-KRVOLOČNI ,NI POLITIČKO –KRIŽARSKI ,U KOJEM BI SE ON PREDICIRAO KAO PRAVI CERIBAŠA ,SLJEDBENIK STEPINČEVSKE NACI-ČISTUNSKE KRVOLOČNOSTI. ON SE JAVLJA IZ SATRAPSKE JAZBINE KRUPNOZUBOG STOŽERNIKA ,KATOLIČKOG PROZELITA ,TUĐAMANA, KOJI MU JE ,ZA NAGRADU STEPINČEVSKE ODANOSTI ZA HRVATSKO NACIONALNO ČISTUNSTVO , DODIJELIO FUNKCIJU ČUVARA NESKRNAVNOSTI DUHA KLERIKALNO INDOKTRINIRANIH HRAVTSKIH GARAĐANA ,U TEOKARATSKOM –LOMAČARSKOM SUSTAVU, NOVO-USTROJENE SATRAPIJE U DEVEDESTIM GODINAMA PROŠLOG STOLJEĆA.
  I NAŠ ČIČAK U TOJ SVOJOJ DUŠOBRIŽNIČKOJ JAZBINI ,ČUVARA NESKRNAVNOSTI KRIŽARSKOG DUHA I NAUMA HRVATSKIH KATOLIKA ,VEĆ ZABORAVLJEN OD SVIH I SVAKOGA DA POSTOJI ,JER JE NJEGOV IDOL ,SATRAP ,STOŽERNIK,KRUPNOZUBI, KATOLILČKI PROZELIT ,VEĆ DAVNO ,SA ESHATOLOŠKIM PASSAPORTOM POTPISANIM ,U ONO DOBA ,OD KAPTOLSKOG EGZARHA ,OTPUTOVAO NA ONAJ SVIJET U KRUŽOK HRVATSKIH NACIONALNIH MUŽEVA ,NA ONOM SVIJETU,POD PATRONATOM KRVOLOKA STEPINCA I PREBIRU SVE POVIJESNE I REALNE DATOSTI KAKO DA SE VRATE I USPOSTAVE OPET NOVU STEPINČEVSKI ČISTU ,NACI-SATRAPIJU. PA ĆE ,MOŽDA, OPET JEDNOG DANA NAŠ ČIČAK SE POJAVITI U SVOM PRAVOM , STEPINČEVSKOM DUHU I NAUMAU DA POMOGNE TUĐAMANOVOJ-ZLOČINAČKOJ I PLJAČAKŠKOJ FALANGI,HDZ-EU DA SE PONOVNO ,ONAKO KLERIKALNO-KATOLIČKI ,STEPINČEVSKI,POPNE NA KORMILO HRVATSKE DRŽAVE.
  ALI ,NAŠ MAKABEJAC JE JOŠ U AGONIJI ONOG VREMENA ,TUĐMANOVE SATRAPIJE ,I KAPTOLSKO-KUHARIĆEVOG KRIŽARSKO-KLERIKALNOG POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMAU ,PA SVAKI NJEGOV ISTUT IZAZIVA SMJEH ILI ANAKRONIZAM NJEGOVIM PARLTANJEM ,SEOSKOG –KATOLIČKO-DINARSKKOG DRIPCA, EMASKULIRANE SVIJESTI.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code