LAMBAŠA PONOVNO S GREGUREVIĆEM

LAMBAŠA PONOVNO S GREGUREVIĆEM

11. svibnja, 2013.

Dolores

Noći provode uz živu glazbu

 

Fotografija: Siniša Bužan

 

Tko je novi pratitelj Dolores Lambaše? Story je napisao, a mnogi portali su zatim prenijeli da je tridesetdvogodišnja glumica često viđena u društvu dese godina starijeg redatelja Gorana Rukavine. Na Praznik rada snimljeni su zajedno u jednoj od njihovih opuštenih šetnji Kaptolom. Ubrzo zatim redatelj Rukavina je demantirao da između njega i poznate glumice ima nešto više od poslovne suradnje.

I dok se nagađa tko bi mogao biti taj novi, daleko od očiju javnosti Dolores Lambaša se ponovno sastaje sa svojim starim dečkom Ivom Gregurevićem. Nedavno su viđeni u restoranu Passage u Petrinjskoj ulici u kasnim sitnim satima. U tom lokalu s živom glazbom ostali su do zore kad su se zajedno udaljili.

 

GREGUREVIĆ PRVA VELIKA LJUBAV

 

Ivo Gregurević je bio prvi poznati dečko Dolores Lambaše. Uz Ivu Gregurevića doživjela je prvu veću promociju u glumačkim krugovima. Za njega je izjavljivala da je bio i njena prva velika ljubav. Petogodišnju vezu prekinuli su 2007. Nakon što je prije toga neuspješno pokušavala dva puta na Akademiju se upisala tek iz trećeg pokušaja kao djevojka najzaposlenijeg hrvatskog glumca Ive Gregurevića. U vrijeme te burne veze, kad su više puta prekidali i mirili se, najavljivali su i otkazivali vjenjčanje, tako su se vjenčali samo u reklami za jedno osiguravajuće društvo. Poslije prekida s Ivom Gregurevićem Dolores se prvo vratila u Šibenik, a nakon toga se vezala uz Franju Lasića. U ljeto iduće 2008. Dolores je ostavila Franju Lasića i u Umagu u vrijeme teniskog turnira svoj boravak na jahti Dikana Radeljaka produljila je do kraja ljeta. Glavni trač ljeta 2008. postali su nakon što je na Dikanovoj jahti snimljena u toplesu. “Haj ši, haj ša…Dikana jaše Lambaša”-pjevali su humoristi.

I prije konačnog prekida s Dikanom Radeljakom više puta viđana je na kavi s Ivom Gregurevićem. Bilo je to uglavnom danju, a od nedavno stari par se ponovno zajedno viđa u intimnoj atmosferi i noću.

Svojedobno smo na portalu Tjedno prvi objavljali teskt s naslovom “Dolores Lambaša zbog autobiografije ostavlja Dikana Radeljaka”. U ugovoru s izdavačem je bila ponuđena I ta mogućnost. Spomenuti tekst je objavljen u listopadu 2011. Biografija Dolores Lambaše još nije objavljena, a kraj veze se doista dogodio. Pokazalo se da prekid veze nije bio samo marketinški trik u svrhu promocije knjige. Otprilike godinu dana nakon toga na opet je prvo na portalu Tjedno objavljen tekst da je Dolores Lambaša ostavila Radeljaka i da je ljeto provodila provodeći se po Splitu i jahtama splitskih bogataša. Tek nekoliko mjeseci nakon toga ostali mediji su objavili da su Dikan i Dolores prekinuli.

“sastali su se uz najveću moguću pompu, a razišli u tišini”, pisalo je u tom tekstu na portalu Tjedno. Nekoliko mjeseci nakon toga pokazalo se da nismo imali krive informacije. Portal Tjedno ponovno prvi donosi još jednu ekskluzivnu vijest iz života mlade glumice. Poslije svega što se događalo i pisalo ćini se da stvar opet na početku.

 

PRIJATELJSKI POLJUBAC

 

Po pisanju Glorie povod za svojedbni prekid to bilo je i Gregurevićevo nepojavljivanje na Doloresinoj prvoj kazališnoj premijeri, 1. prosinca 2006., u zagrebačkom HNK-a, gdje je u potresnoj Lorcinoj drami “Dom Bernarde Albe” tumačila ulogu Adele. Citiramo: “Dobila ju je na audiciji dok je bila studentica četvrte godine glume, otkrivši da je već tada mogla birati, jer to je prva uloga koju je prihvatila: dotad je, naime, odbila neke ponude za sapunice i filmove. O glumi i ulogama, doznalo se tada, češće razgovara sa svojom majkom, medicinskom sestrom, nego sa svojim dečkom, jednim od najpoznatijih glumaca. – Nisam sigurna – izjavila je tada u jednom tjedniku – da li mi veza s njim više odmaže ili pomaže. Sigurno je samo da sam kroz naš suživot i odnos stekla neka dragocjena iskustva. Ja sam stalno zbog nečeg zabrinuta, a on je mnogo ležerniji. Gledajući ga, učim se manje brinuti.

No, njezinu prvu predstavu u nacionalnoj kući baš i nije pratila prevelika sreća: jedna izvedba je prekinuta, a druga otkazana kad joj je pozlilo na sceni. Dovoljno razloga za zabrinutost, a Gregurevića nije bio u njezinoj blizini. Da su njihovi odnosi već tada zahladnjeli. bilo je očito i tri mjeseca kasnije kad su se oboje pojavili na premijeri predstave “Lom” u “Gavelli”: došli su odvojeno i cijelo se vrijeme držali podalje jedno od drugoga. No, na domjenku je Ivo odjednom prišao Dolores, a ona ja to jedva dočekala: strastveno ga je zagrlila i poljubila.

– Ovo je – našalila se – samo prijateljski poljubac, mi, zapravo, nismo zajedno. No, bez obzira na njihove toplo-hladne odnose, bila je uz svog dragog kad se Gregurević suočio s istinom da je njegov sin Marko iz prvog braka, samo godinu stariji od Dolores, ovisnik o drogama. Podupirala ga je u odluci da pomogne sinu u izlječenju: zajedno su ga posjećivali u komuni Susret u Ivanovcu kod Okučana, gdje su ga prozvali Čaruga, po slavnoj očevoj filmskoj ulozi. A lanjskog kolovoza zaplesali su na Markovu vjenčanju. Svadbu za sina jedinca Gregurević je organizirao u svojoj rodnoj Donjoj Mahali kod Orašja u Bosanskoj posavini. Ondje se u kasnu jesen 2002., nakon samo ri mjeseca poznanstva, i zaručio s Dolores, s kojom je odmah i započeo zajednički život. Stoga su ih raspoloženi svatovi zapitkivali zašto njih dvoje odugovlače sa svojim vjenčanjem.

Vjenčanja, čini se, neće biti.” Pisalo je na kraju teksta o kraju jedne velike ljubavi. No kako sada stvari stoje čini se da je to bio samo kraj prvog dijela veze s Ivom Gregurevićem. Nedavno je počeo drugi dio, počeo je “samo s prijateljskim poljupcima”, kao što je prvi dio završio. T

9 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code