LALIĆ OSVOJIO „TURNIR PETAR KREŠIMIR  IV.”

LALIĆ OSVOJIO „TURNIR PETAR KREŠIMIR IV.”

10. prosinca, 2012.

Tjedno - sah pobjednic20turnira

Piše: Darko Petričić

Brzopotezni šahovski turnir u organizaciji Šahovskoga kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” i Mjesnog odbora “Petar Krešimir IV. ” u Zagrebu odigran je u subotu 24. studenoga u prostorijama Mjesnog odbora “Petar Krešimir IV.” na zagrebačkom “Branimircu”.

Pobjednik turnira, bez ijedne izgubljene partije bio je velemajstor Bogdan Lalić, osvojivši 8,5 bodova iz 9 kola. Drugo mjesto pripalo je majstoru FIDE Ivanu Benderu s osvojenih 8 bodova, dok je treći bio mladi međunarodni majstor Goran Đurović s osvojenih 7,5 bodova. Slijedili su: 4. Andrija Jergović s 5,5 bodova, 5-8. Željko Gabre, Milan Tušek, Miroslav Kosović i Damir Mravunac s 5 osvojenih bodova itd.

Na početku turnira je domaćin natjecanja Dejan Glišić svečano pustio u pogon novu šahovsku opremu koju je Mjesni odbor nabavio za šahiste na Branimircu. Na Branimircu je u protekle dvije godine održano mnogo šahovskih turnira humanitarnog karaktera kojima je pružana podrška i pomoć nekolicini humanitarnih udruga i građanima u potrebi pa su turniri osim sportske imali i snažnu socijalnu notu.

U nedjelju 25. studenoga održano je na popularnome Branimircu i šahovsko rješavačko natjecanje za ljubitelje šahovskih problema. Na natjecanju su sudjelovali ponajbolji hrvatski rješavači i reprezentativci a pobijedio je međunarodni majstor Marko Filipović ispred majstora FIDE Ivana Bendera i majstora FIDE Danka Gazareka.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code