KVADRAT STANA U ZAGREBU PROSJEČNO IZNOSI 1.377 EURA

KVADRAT STANA U ZAGREBU PROSJEČNO IZNOSI 1.377 EURA

2. prosinca, 2014.

kako odabrati satn u zagrebu kako pronai stan u zagrebu www.kako.hr Custom

Cijene nekretnina u Hrvatskoj su od početka krize pretrpjele ozbiljan udar i značajno pale u odnosu na vremena kada se gradilo na sve strane, a cijene kvadrate letjele u nebo.

Nekretninski balon se naglo ispuhao, a paralelno s tim se i cjelokupna građevinska branša našla na koljenima. Na nedavnom Forumu nekretnina objavljeno je da je prosječno postignuta cijena stanova na razini Hrvatske 8,89 posto niža u odnosu na prošlu godinu, a na najvećem zagrebačkom tržištu prosječna cijena stanova je u odnosu na prošlu godinu potonula 9,4 posto i trenutno iznosi 1.377 eura po kvadratu. Istovremeno, prosječna cijena stanova na Jadranu porasla je za 0,95 posto i iznosi 1.588 eura po metru kvadratnom.

Iznimno bitan problem tržišta nekretnina predstavlja siva ekonomija i nemogućnost kontrole neregistriranih agencija unutar zakonskih okvira, a ne pomažu ni najave poreza na nekretnine i općenito loše stanje gospodarstva. U našem ovotjednom Fight clubu pitamo se hoće li cijene nekretina nastaviti padati i na tu temu vam donosimo razmišljanja Bore Vujovića, direktora agencije za nekretnine Opereta i Vedrane Likan, direktorice konzultantske tvrtke Colliers International za Hrvatsku, Sloveniju i BiH. T

7 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code