27 MILIJUNA  KUNA ZA PROGRAM PARCS

27 MILIJUNA KUNA ZA PROGRAM PARCS

3. lipnja, 2014.

27 MILIJUNA  KUNA ZA PROGRAM PARCS

Hrvatska ima 19  nacionalnih parkova i parkova prirode – zaštićenih područja.  Ministarstvo zaštite okoliša i prirode slijedeće četiri godine provodit će novi projekt Parcs. Sredstva za provedbu projekta osigurana su kroz darovnicu UN-a, točnije Globalnog fonda za okoliš (GEF) u iznosu od 27 milijuna kuna.

Učinkovito upravljanje zaštićenim područjima važno je zbog održavanja kvalitete života ljudi, posebno na lokalnoj razini, budući da nam bioraznolikost koju oni čuvaju osigurava ključne usluge poput zdrave hrane, čiste vode, lijekova i zaštite od mnogih utjecaja prirodnih katastrofa i klimatskih promjena.

 Novi projekt za zaštićena područja nazvan Parcs bit će predstavljen na konferenciji za novinare koja će se održati u srijedu, 4. lipnja 2014., s početkom u 10.30 sati, u prostorijama Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) na adresi Radnička 41/8.

Najavljeni govornici su kordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u RH Louisa Vinton i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code