KRAVAT PUKOVNIJA POZIVA NA GRAH

KRAVAT PUKOVNIJA POZIVA NA GRAH

6. srpnja, 2017.

 

 

Počasna satnija Kravat pukovnije u ponedjeljak, 10. srpnja, na zagrebačkom Dolcu obilježava svoj dan – Dan Kravat pukovnije! Već tradicionalno, ova popularna hrvatska vojna povijesna postrojba, svoj će dan proslaviti s građanima, a ove godine, na platou Dolca, za građanke i građane Zagreba, kao i sve goste i turiste, pripremit će interaktivne vojno-povijesne igre u kojima će svi znatiželjnici moći pokazati hrabrost i borbenost!

Pozivamo građane da nam se pridruže i uključe u prigodne vojno-povijesne borbe i igre koje smo za njih pripremili i u kojima će sudjelovati i naši vojnici. Ovo je osma godina da Dan Kravat pukovnije slavimo javno, u srcu Zagreba i ove godine očekujemo još veći odaziv građana i turista“, istaknuo je Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije.

Svečano obilježavanje Dana Kravat pukovnije  započet će u 11 sati tradicionalnim „Blagoslovom stijega i stroja“ na prigodnoj misi u Crkvi Svetog Marka, koju će predvoditi Mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup Zagrebačke nadbiskupije, a nakon mise, na Trgu sv. Marka održat će se svečana prisega ovogodišnjih novaka Počasne satnije Kravat pukovnije.

Točno u 17 sati, na platou Dolca, započet će središnji dio proslave, uz spektakularna natjecanja i vojno-povijesne igre Kravat pukovnije koje će uključiti streličarstvo, borbe za buzdovan, natjecanja „Sabljom na tikvu“ i druge zanimljive discipline. U svim natjecanjima mogu podjednako sudjelovati žene i muškarci, a predviđen je poseban program i za one najmlađe ljubitelje Kravat pukovnije, uz brojna iznenađenja.

Neće izostati ni vojnički grah kojim će vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije počastiti sve natjecateljice i natjecatelje i građane koji će se pridružiti proslavi Dana Kravat pukovnije.

Bogat cjelodnevni program proslave Dana Kravat pukovnije potrajat će sve do 21 sat, na platou Dolca.

Proslavu Dana Kravat pukovnije predvodit će Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije i Hrvoje Bušić, zamjenik Zapovjednika Počasne satnije Kravat pukovnije, a proslavu zajednički organiziraju Počasna satnija Kravat pukovnije i neprofitna ustanova Academia Cravatica, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 10 srpnja, 2017, 17:41

  TKO JE KRAVAT PUKOVNIJA ???
  CARSKO-CRKVENA FEUDALNA ZAKRPA NA GUZICI BEČKE KATOLIČKE EPRHIJE.

  DRAGI HRVATSKI GARĐANI,NE PONOSITE SE LAŽIMA!!
  KAKO VAS VARAJU I DOVODE U ZABLUDU,RAZNA PISKARALA, NAJČEŠĆE I UVIJEK ,ONA IZ HRVATSKE,KOJA SU U SLUŽBI KASTINSKE I ZLOČINAČKE CRKVE, U HRVATA ,KAŽEM U HRVATA ,JER CRKVA NIJE DRUŠTVENA INSTITUCIJA PA I NE MOŽE IMATI NAZIV,ATRIBUT, NARODNE ILI NACIOLANE ZAJEDNICE. ONA JE SAMO I UVIJEK ,RIMSKA ,KASTINSKA I UVIJEK ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKA ISPOSTAVA RIMSKE ZLOČINAČKE CRKVE ,KOJU JE TAKVOM IMENOVAO I PAPA U OSTAVCI.A TA I TAKAVA PISKARALA SU UVIJEK ZATUCANA PASMINA , SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,POTOMCI STEPINČEVIH POKRŠTENIH BALIJA ILI KRVOLOČNIH DAKULA IZ VREMENA III-ĆEG REICHA,

  DA JE KRAVATA ,IZUNM HRVATSKOG NARODA I PREKO NJE KAO PREDMETA UKRAŠAVANJA LJUDSKOG ODJEVNOG IZGLEDA ,POSTALA NEKE VRSTE IMPLEMENTACIJA DUHA,KULTURE I NAUMA NEKE NACIJE NA BALKANU ,POD NAZIVOM HRVATI,PO ČEMU JE I PREDMET O KOME REKOH,DOBIO NAZIV.
  KRAVATA .PA AKO JE I POSTALA ,KAKO LAJU NEUKA KATOLIČKA ,NACI- PISKARALA, TAKO VAŽAN UKRASNI PREDMET DA SE NJOME OKITILA OSOBA KOJA JE ,UPRAVO,PREDSTAVLJALA KORIFEJA KASTINSKE ZLOČINAČKE CRKVE U FRANCUSKOJ ,KOJI JE ,U IME KRĆANSKIH NAČELA VLADANJA , VLADAO U FRANCUSKOJ ,A TAKVE SPODOBE SU U IME I ZA RAČUN ,U SIMBIOZI KASTINSKE CRKVE ,VLADALE ,APSOLOUTISTIČKI, NA CIJELOM PODRUČJU ,NASLIJEĐENOM OD RIMSKE PROPALE IMPERIJE KOJU JE NASLIJEDILO ,KAKO REKOH ,KASTINSKO-ZLOČINAČKO KRŠĆANSTVO, PA LUJ XIV-TI JE PRAVA OSBA KOJA BI TREBAL PREDSTAVITI NEKU NACIJU NA BALKANU ,I TO KATOLIČKU ,ZAKRPU NA GUZICI BEČKE CRKVENE KASTINSKE EPARHIJE,KOJA JE SVE DO II-GOG SVJETSKOG RATA VLADALA NA OVIM PROSTORIMA ,TAKOZVANE HRVTSKE ,KOJA JE IMALA NAZIV SAMO KAO KASTINSKO-FEUDALNA EPARHIJA, A NIKADA NI JE BILA NACIONALNI ILI KUKLTURNI PROSTOR KOJI JE JE IMAO SVOJ IDENTITAT I INTEGRITET KOJI JE EMANIRO IZ ŽIVOTA SAMOSTALNE NARODNE ZAJDNICE HRVATA.

  NAJBOLJI DOKAZ NAM JE ZA TO PRUŽIO UGLEDNI HRVATSKI SOCIOLOG DINKO TOMAŠIĆ KOJI PIŠE DA JE HRVATSKI NAROD BIO PODIJLJEN NA KMETOVE I CRKVENE NAMJESNIKE ,VLASTELU,KOJA JE APSOLUTNO UPRAVLJALA KMETSKIM ŽIVOTOM KOJI JE BIO OKRUTAN I KRAJNJE EKSPOLATATORSKI.PA I ON SPOMINJE NAŠE POVIJESNIČARE KOJI SU TAKOĐER TVRDILI DA JE NAJVEĆI BROJ HRVATSKIH KMETOVA ,ZBOG OKRUTNOG NAČINA VLADANJA FEUDALNE CRKVENE GOSPODE ,KAO ŠTO SU ZRINSKI I FRANKOPANI ,BJEŽALI U BOSNU POD SKUTE OSMASKOG FEUDALNOG VLADANJA. DALJE DINKO TOMAŠIĆ ,KAO POTVRDU TOME SPOMINJE ILI NAVODI IZBORE U HRVATSKOJ, FEUDALNOJ ,BEČKOJ EPARHIJI, 1910 GODINE KADA JE PRAVO GLASA IMALO SAMO 5O HILJADA GRAĐANA ,A ONI SU BILI CRKVENI VEKLIKODOSTOJNICI,FEUDALCI I KLASA PROGLAŠENIH PLEMIĆA.
  PA KAKVU SMO TO MI IMALI HRVATSKU KOJU KRASI KRAVATA ,KAO PONOS IZUMA ODJEVANJA,ZA CARSKE I KRALJEVSKE POKLISARE????. IMALI SMO ROBOVSKU ,NE HRVATSKU ,JER NIJE IMAL HRVATSKI NACIONALNI NI NARODNI IDENTITE,OSIM ŠTO JE IMALA STATUS CARSKE GROFOVIJE,ILI CRKVENE,BEČKE EPARHIJ.
  PA U TOMSVOJSTVU TA FEUJDALANA OLIGARHIJA IMALAJE I SVOJU GARDU KOJU DANAS ,NEKA PISKARALA ,A NROČITO ONA STEPINČEVSKA IMENUJU KAO SIMBOLOM HRVATSKOG IDENTITETA I DIGNITETA,A UVIJEK SMO BILI ZAKRPA NA GUZICI BNEČKE KATOLIČKO-CARSKE EPARHIJE.
  nema oznaka plus jedan

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code