KONCERT GRADU NA DAR

KONCERT GRADU NA DAR

31. svibnja, 2013.

Bandić Siriščević na konceru

U srijedu, 29. svibnja  Zagrebačka filharmonija na prostoru novoizgrađenih fontana održala je svečani koncert povodom Dana Grada Zagreba te se tako naš filharmonijski orkestar br. 1 i ove godine pridružio svečanosti kojom je obilježen dan Grada čije ime s ponosom nosi.

Već od 17h posjetitelji su mogli uživati u opuštenom druženju i uživanju praćeno bogatim kulturno-zabavnim programima, a u 20.30 sati svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije.

Na koncertu „Gradu na Dar“ , Zagrebačka filharmonija je pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, uz solističke nastupe sopranistice Valentine Fijačko i tenora Domagoj Dorotić izvela najljepše operne arije i valcere iz Verdijeva Nabucca i Rigoletta, Leharove Zemlje smješka i Veselih udovica, Simfonijsko kolo Jakova Gotovca,  Jelačić marš Johanna Straussa te nagrađena velikim pljeskom okupljene počastila bisom i to izvedbama: La Traviata Giuseppe Verdija i dobro poznatim zagrebačkim pjesmama Moj Zagreb tak imam te rad i Serbus  dragi Zagreb moj.

Karizmatični maestro Lipanović  sjajno je vodio orkestar i animirao publiku da se pjesmom i pljeskom pridruže izvedbi svih skladbi.

Sudeći prema posjećenosti i interesu koncerta za njegov rođendan, Zagreb uistinu nije mogao dobiti ljepši rođendanski poklon svojih građana. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Xyz
    #1 Xyz 2 lipnja, 2013, 20:19

    Šteta što se izbori ne održavaju jednom tjedno

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code