IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „RUMUNJSKIH PRAVOSLAVNIH CRKVI U VOJVODINI“

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „RUMUNJSKIH PRAVOSLAVNIH CRKVI U VOJVODINI“

18. srpnja, 2014.

- Rosu 1 Custom

Zavod za kulturu vojvođanskih Rumunja u suradnji s Muzejom grada Rijeke organizirao je izložbu umjetničkih fotografija na temu „Rumunske pravoslavne crkve iz Vojvodine“, koja Riječanima uvelike pokazljivo predočava 39 uspjelijih autorskih fotografija Mariusa Rošua (iz 37 vojvođanskih naselja), u kojima živi rumunjsko stanovništvo.  Fotografije pokazuju 39 molitvenih domova (rumunjskih pravoslavnih crkava) s jednog djela Banata, koje su sad predstavljene na izložbi u Muzeju grada Rijeke, koja je otvorena u srijedu, 16. srpnja.

Izložba fotografija Rumunjske pravoslavne crkve iz Vojvodine, autora Mariusa Rošua (vojvođanskog Rumunja), prije Rijeke posjetila je više gradova, podsjetimo bila je u Alba Juliji (Rumunjskoj), Zrenjaninu (Srbija), Kovinu (Srbija), Temišvaru (Rumunjska), Rešici (Rumunjska) i Karansebešu (Rumunjska).

O autoru: Marius Rošu (rođ. 1973. u Pančevu u Vojvodini), pravnik po profesijskoj izobrazbi, živi i djeluje u Novom Sadu. Od studentskih dana zaokupljen je primenjenim dizajnom i grafičkim uređivanjem.  Grafički je urednik časopisa „Tišina ja govorim“, koji je uređivala Europska asocijacija studenata prava (ELSA), s Pravnog fakulteta u Novom Sadu, nakon čega je uslijedilo desetak časopisa (Tradiția, Ogledalo/Oglinda, Lumina, Piramida…), udžbenika, rječnika, bibliografija i CD-a, u nakladi Zavoda za objavljivanje udžbenika iz Beograda, Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Društva srpsko-rumunskog prijateljstva, Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna, Novinsko nakladniče ustanove „Libertatea“ iz Pančeva, Rumunskog društva (Fondacije) za etnografiju i folklor iz Vojvodine, Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i dr.

 Ivan Raos T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code