KNJIŽEVNI FESTIVAL U ZELINI

KNJIŽEVNI FESTIVAL U ZELINI

21. lipnja, 2018.

 

 

Ovog ljeta i Prigorje, ponaosob Zelina i Blaževdol, upisuju se u itinerer važnih i bogatih kulturnih i književnih događaja u Hrvatskoj i šire. U organizaciji POU Sv. Ivan Zelina, Gornjogradskog književnog festivala, blaževdolskog vatrogansnog društva, Grada Zeline i knonjičkog kluba održava se dvodnevni književni festival koji okuplja brojne pisce iz zemlje i susjedstva.

Festival će u petak u 17.00 u Dvorani Kraluš u Zelini otvoriti predsjednik Hrvatskog društva pisaca Zoran Ferić, a u dvodnevnom programu nastupiti će brojna poznata imena: Nenad Popović, Slađana Bukovac, Pero Kvesić, Milko Valent, Dušan Varićak, Sead Begović, Nemanja Rotar, Dino Porović, Iztok Osojnik, Fikret Daupović, Drago Štambuk, itd.

Zanimljivo je da je zelinski književni festival prvi u nizu od četiri festivala koji čine jedinstvenu cjelinu zamišljenu kao književnost odnosno njezino predstavljanje u četiri godišnja doba. Tako će se na jesen isti festival održati u Sarajevu, na zimu u Pančevu, a u proljeće u Sloveniji. Naglasak koji nastoje dati pisci je u tome da su dijalog i razumijevanje potpuno prirodni, baš kao i sama smjena godišnjih doba.

Program festivala odvijat će se u petak, 22. lipnja, u Dvorani Kraluš u Sv. Ivanu Zelini i Vinotočju Hrupec, a u subotu 23. lipnja,u Vatrogasnom domu DVD Blaževdol u Blaževdolu. Istom prigodom tiskan je i zbornik festivala pod naslovom ”Čokod kod Oberona” koji objedinjuje priloge učesnika. Cijeli događaj ponajprije pokazuje kako književnost i kultura mogu značajno pridonijeti zajednici i otvoriti poglede i mogućnosti koje bi inače ostale nezapažene. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code