KNJIGA RAZGOVORA S MLADENOM PAVKOVIĆEM

KNJIGA RAZGOVORA S MLADENOM PAVKOVIĆEM

7. svibnja, 2015.

Razgovori-s-Mladenom-Pavkovicem_article

Iz tiska je izašla zanimljiva knjiga – „Razgovor s Mladenom Pavkovićem“, autora Dragana Vickovića. U ovoj knjizi na oko 300 stranica kolumnist portala Tjedno Pavković odgovara na brojna pitanja vezana uz hrvatski Domovinski rat, stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, politici, književnosti, estradi, pa sve do tzv. svakodnevnih tema. Naime, riječ je o novinaru i publicisti, koji je u tom poslu više od 30 godina. Razgovarao je i objavljivao intervjue s mnogim poznatim ličnostima, a ovdje možemo pročitati i drugu stranu, tj. o kakvima je stvarno osobama riječ.

Knjiga započinje njegovim viđenjem života i djela poznatih slikara Slavka Stolnika i Ivana Generalića. Čita se lako i pitko. Na kraju knjige je objavljeno i kazalo imena koja se spominju u knjizi, a već samo to dovoljna je „garancija“ da se pogleda što o tim ličnostima piše, odnosno što o njima ima reći ovaj dobro znani hrvatski novinar, inače autor i brojnih knjiga, ali i tv emisija, izložbi fotografija i drugoga. Kako kaže Vicković u predgovoru, pokušao je ići korak dalje, pa je „prisilio “Pavkovića da otkrije i ono što u svojim brojim tekstovima nije objavio, a zanimljivo je za širi krug čitatelja.

Prva promocija knjige, koja je objavljena u nakladi Tiskare“Rihtarić“, zakazana je za 14. svibnja u Vrbovcu, a zatim će biti predstavljena u Zagrebu i drugdje.

Milan JanjetovićT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code