KNJIGA AKADEMIKA JOSIPA PEČARIĆA O MLADENU PAVKOVIĆU

KNJIGA AKADEMIKA JOSIPA PEČARIĆA O MLADENU PAVKOVIĆU

20. studenoga, 2020.

 

Hrvatski akademik Josip Pečarić objavio je knjigu s nazivom „Mladen Pavković“. Knjiga, na velikom formatu, i na 320 stranica, donosi pregršt tekstova vezanih uz novinara, publicista, književnika i hrvatskog branitelja Mladena Pavkovića, inače i samog autora velikog broja knjiga i dokumentarnih filmova, pretežno o stvaranju hrvatske države.

“S Pavkovićem surađujem dugi niz godina. Uz ostalo, on je objavio i knjigu „Razgovori s Josipom Pečarićem“ (2006.), tako da se izvrsno poznajemo. Sada pripremamo i drugo izdanje. U ovoj knjizi nastojao sam prikazati tek dio bogatog stvaralaštva ovog svestranog autora. Nažalost i tako mnogo stranica bilo mi je nedovoljno da samo spomenem sve njegove aktivnosti, knjige, tekstove, komentare, izložbe, tribine, kulturne i ine manifestacije… Slične knjige pripremam i o nekim drugim hrvatskim autorima, sve pod Pavkovićevim sloganom – Da se ne zaboravi”,  rekao je Pečarić.

Knjiga će biti predstavljena u Zagrebu, kad to dozvole epidemiološke prilike.

Milan Pišković T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Zdravko Has
    #1 Zdravko Has 7 prosinca, 2020, 11:55

    A jesu li u toj knjizi objavljeni i “rani radovi” dotičnoga Pavkovića u kojima je o Titu pisao kao o “najvećim sinom naših naroda i narodnosti”, čovjekom “koji je ispisao najslavniji dio naše povijesti…”, pisao da u Kući cvijeća “počiva jedan od najvećih državnika našeg vremena” te opisuje kako mnogi jedva suzdržavaju suze. te preporučuje da “treba odlučno nastaviti Titovim putem…” i obećava da će kolone ispred Titova groba “trajati neprekidno, baš kao i ljubav prema Titu…”

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code