KLUB BM 365 – RIS, SMSH, ZL i NS-R: TRAŽE POLICIJSKI PROGON KELEMINCA

KLUB BM 365 – RIS, SMSH, ZL i NS-R: TRAŽE POLICIJSKI PROGON KELEMINCA

3. listopada, 2017.

 

Gradska skupština Grada Zagreba od policije zahtjeva temeljitu istragu i traži žurnu dostavu izvješća Gradskoj skupštini u vezi sa skupom održanim 2. rujna 2017. na Trgu Petra Preradovića

Tekst: prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina, predsjednica Kluba BM 365 – RIS, SMSH, ZL i NS-R

U nastavku 3. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba u ponedjeljak, 2. listopada 2017. pod točkom dnevnog reda 15. Prijedlog zaključka (u vezi s paljenjem „Novosti“ – glasila Srpskog narodnog vijeća) predlagatelj ove točke zastupnik Marko Torjanac povukao je Zaključak iz rasprave, pri tome se grubo obrušivši posebno na naš Klub te na Stranku rada i solidarnosti, nazivajući nas prevarantima, lašcima i lukavcima. Doživjeli smo pravo verbalno nasilje, ostrašćeno spoznajom da je naš prijedlog zaključka sveobuhvatan i da jasno poručuje da glasno osuđujemo svaki oblik nasilja za kojega na zagrebačkim ulicama i na zagrebačkim javnim prostorima ne smije biti mjesta, a svjesni činjenice da se nasilje ipak događa te da je na njega potrebno reagirati.

Odbor za nacionalne manjine Gradske skupštine Grada Zagreba u svojoj je raspravi donio zaključak kojim se osuđuje svako nasilje i svaki govor mržnje te je bio neposrednim povodom za prijedlog izmjena predmetnog zaključka od strane našega Kluba.

Zbog cjelovitog i istinitog informiranja zagrebačke i ukupne hrvatske javnosti taj izmijenjeni prijedlog zaključka donosimo u tekstu kako je predložen:

PRIJEDLOG ZA IZMJENE PRIJEDLOGA ZAKLJUČKA (u svezi sa spaljivanjem „Novosti“ – glasila Srpskog narodnog vijeća)

CJELOVITI TEKST 1: Grad Zagreb je oduvijek bio multinacionalan, multikonfesionalan i multikulturalan Grad. To je njegovo bogatstvo i njime se ponosi. Zagreb jest i mora biti grad koji se temelji na poštivanju različitosti, poštivanju prava drugoga i slobodi govora koje nikako ne podrazumijevaju govor mržnje i huškanja.

U Zagrebu nema mjesta diskriminaciji po bilo kojoj osnovi. Gradska skupština Grada Zagreba dat će svoj doprinos kako bi Zagrepčane svih nacionalnosti i vjeroispovijesti, pripadnike drugih nacionalnih manjina i naše goste zaštitili od pojava, događaja i tendencija neprimjerenih civiliziranom demokratskom društvu.

S time u vezi Gradska skupština Grada Zagreba osuđuje svako verbalno nasilje i / ili fizički nasrtaj na pripadnike bilo koje manjine te bilo koji oblik rasne i druge diskriminacija u Gradu Zagrebu.

Gradska skupština Grada Zagreba od policije zahtjeva temeljitu istragu i traži žurnu dostavu izvješća Gradskoj skupštini u vezi sa skupom održanim 2. rujna 2017. na Trgu Petra Preradovića.

OBRAZLOŽENJE: Predloženom izmjenom Zaključka želi se osuditi svaki govor mržnje posljednjih mjeseci prema svim građanima Grada Zagreba i Republike Hrvatske, posebno svako širenje nacionalne netrpeljivosti. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. 2kcx.
  #1 2kcx. 14 listopada, 2017, 10:32

  Antun Vujić,Enciklopedist/Leksikografist/ljevičar u svojoj pisaniji “ljevičari hrvatski” na stranici 167., “piše” da su ustaše prodale Istru i Dalmaciju Talijanima,što se onda čudimo orjunašima/ortodoksima/šuvarovcima,da tako govore,za njih ne postoje pisani (međunarodni dokumenti-ugovori),za njih postoji samo njihova ideologija (udri,ubij,uništi itd.),jadan Leks,ima ravnatelja već drugu godinu bez mandata,ali zato ima Plenkijev madat za Povjernstvo ZDS sa Kusićem i ostaLIM (?),.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ano,,
  #2 ano,, 14 listopada, 2017, 10:25

  kad Bando-klub podiže Drugog (od sedam) sekretara,i konačno Osmog sekretara/Skojeva MB,čujem da i malom ivici isto podižu

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. ALICIANA CASTELO
  #3 ALICIANA CASTELO 4 listopada, 2017, 09:10

  Pozdrav,
  Tražite li legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna financijska pomoć? Trebate hitan zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnoj stopi od 2% ljudima, tvrtkama i društvima u jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište tako da nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas.

  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vihor
  #4 Vihor 4 listopada, 2017, 08:41

  Dali zna Vulin daje ZEMUN Hrvatski.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ustaša
  #5 Ustaša 4 listopada, 2017, 06:51

  Moja mala ovo je zemlja notornih budala

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 3 listopada, 2017, 19:21

  Ma kakav progon, to je PREVELIKA stvar napravljena.
  da je keleminec rekao samo JEDNU riječ o tri glasa već bi bio u apsu.
  Tamo je mjesto za MALE stvari.
  A za VELIKE, e tu već nema interesa DORH-a.

  Zato bolje pokradi MILIJUNE, nek nemoj platit 80 kuna HRT pretlate.
  Već ti bilježnici sjedaju s PETSTO kuna troška.
  Zato živili naši ZAKONI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 3 listopada, 2017, 12:23

  Sve znamo malo radim .Molim vladu da napusti jer nije sposobna.Mi nismo glasali za Obuljan.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Black Jack
  #8 Black Jack 3 listopada, 2017, 10:58

  Danas je širenje nacionalne netrpljivosti zabranjeno pa četnici u istri slave taljanski fašizam !?
  Najvjerovatnije i nije tako ali se tako Hrvat osjeća kada prolazi kroz istru i čita sve po taljanski!

  Četnički Kralj u Beogradu je Istru i Dalamciju 1929 godine “PRODAO” taljanskim fašistima, dok Šugosloveni (Partizani i Četnici), optužuju i provociraju Hrvate da je Pavelić “PREDAO” Istru i Dalmaciju taljanski fašistima.

  Čovjek se pita tko je tu lud!?

  Ovi iz Beograda prodaju tuđe i optužuju za predaju več ranije prodanoga druge!?

  I onda famozne laži o drugu titi i njegovim šumskim banditima, koji su tobože vratili Istru i Dalmaciju?

  Pa mi svi znamo da je taljanskom kapitulacijom 1943 godine Pavelić donio deklaraciju kojom su se Istra i Dalmacija pripojili opet Hrvatskoj!

  SOA u svojem godišnjem izvješču upozorava na širenja četništva po Hrvatskoj.
  Tada su razne manjiske Udruge se sakrili ko štakori u podrumu!
  Očito se “svojih” četnika boje pa do danas nisu progovorili o tome!?

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Velebit
  #9 Velebit 3 listopada, 2017, 08:26

  Govor mrznje dolazi iz Srbije .Treba zabraniti list novosti u Hrvatskoj .Drug Pupovac Neka ide u Srbiju nekaji tamo tiska.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code