KAKO JE AUDI SISAČKE ŽUPANICE MOGAO BITI VRAĆEN?

KAKO JE AUDI SISAČKE ŽUPANICE MOGAO BITI VRAĆEN?

25. veljače, 2014.

 

PXL 231013 6818229auto

Vozila se mogu prodati i na licitaciji

 

Napisao: Josip Frković

Da se još 23. listopada 2013. među članovima pozicije i oporbe znalo za (novu) rastrošnu bahatost ministra Jovanovića i „kancelara“ Milanovića, protiv jednako rastrošne i bahate odluke vladarice jedne od najsiromašnijih županija, Marine Lovrić Merzel, i nabave modernoga i skupog automatskoga desetobrzinca „audija-6“ od 630.000 kuna, nije trebalo prozboriti ni riječi negodovanja. Kamoli prosvjedovati i sisačkoj drugarici darivati dječje automobilčiće. Prvo se u javnosti nimalo omiljeni doktor medicine (poput onoga HDZ-ova iz Innsbrucka ili onoga iz Šuice)  iz „riječkoga kadrovskoga rasadnika SDP-a“ pred TV-kamerama cinično upitao „mora li na posao, do sjedišta svoga odgojno-obrazovnog i znanstveno-sportskoga ministarstva kočijom…“ I kočiju, kao simbol grofovskoga društvenog statusa, gospodine ordinarijuse, valja zaraditi, pomisliše gledatelji. Sutradan se ipak javno ispričao. Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović  najprije je s nedjeljne sisačke fronte obrane od kupsko-savskih poplava kazao kako ne zna tko je još lani na operativni leasing (vrijednost 270 milijuna kuna) naručio 1580 skupocjenih dužnosničkih i ministarskih limuzina, da bi – samo dan kasnije, iza opravdanih negodovanja – kazao kako se „audiji“ i „škode“ ne mogu vratiti, „jer smo ozbiljna država, a njegovi partijski i koalicijski drugovi članovi ozbiljne vlade koji poštuju potpisano….“. Uostalom, dodao je povratnik s austrijskoga skijališta, „sustav naručivanja zamjenskih vozila operativnim leasingom“, zakonsko je naslijeđe od prethodne vlade.

NEZASLUŽENE PRIVILEGIJE

Do kosti iscrpljene punitelje državnoga proračuna, premijer koji prije Plesa državnim zrakoplovom slijeće i na Krk, utješio je obećanjem da će se ubuduće za Vladu naručivati jeftinija vozila. Ne više visoke klase od 650.000 kuna, koliko u Zagrebu košta prosječan stan. Ili one po 430.000 kuna, kakav je jedan primjerak vraćen iz garaže sisačke članice SDP-ova Predsjedništva. Živi bili pa vidjeli, neće se valjda budući izborni pobjednici opravdavati naslijeđem prošlih, rastrošnih vremena. Do tada, vjerujmo, i saborski će zastupnici shvatiti da žive među osiromašenim i iznemoglim hrvatskim pukom. Možda će tada izglasovati, primjera radi, i odluku o smanjenju (nezasluženih astronomskih) plaća i privilegija.

BROJNI DRUGI KLIKERAŠI

U to vrijeme, svakako, Damir Kajin, Vladimir Šeks, Zdenko Antešić, Ivanka Roksandić, možda i Željko Krapljan, te brojni drugi „klikeraši“ različitih političkih opcija uživat će u svom „minulom radu“ i motivirajućem okruženju jadranskih dvoraca. Nezaobilazni Krapljan, koji se nakon korteširanja i lobiranja (i s dodijeljenim žutim kartonom)  lavovski bori za još jedan (oktroirani) predsjednički mandat u HDZ-ovu gradskom ogranku. Možda vlasnik dviju akademskih titula kriminalističke i prometa na kraju uspije uz verbalnu potporu HAC-ova sindikalca Mijata Stanića. A Ivanka Roksandić, stranačka kolegica Željka Krapljana, na Jadran će iza novih „harača“ financministra Slavka Linića. Vjerojatno se prisjećate Kosoričina nasljednoga mandata, kada je uveden „harač“. Ivančica je tada obznanila „kako oduševljeni narod na ulicama slavi…“. I dok pripadnici specijalne policije u zaštitnoj opremi poput srednjovjekovnih vitezova nezadovoljnike zaustavljaju već kod Kamenitih vrata, oni što su se uputili do Banskih dvora „pozivali su na oružanu pobunu protiv demokratske vlasti…., pa su spremljeni iza rešetki. Glavni državni odvjetnik – više političar negoli tužitelj, reče Mirela Holy – obznanjuje nastavak rada na istrazi malverzacija odavno sumnjive gubernatorice MLM. Pred TV-kamerama Mladen Bajić reče:„ Rezultati će biti poznati, kad se za to steknu potrebni uvjeti…“. Ponovio je, zapravo, frazu prvoga parlamentarca Josipa Leke, kada je zastupnicima Hrvatskoga sabora glasovanje o izvješću i radu javnotužiteljske organizacije za (nedavnu) 2012. najavio tada kad se za to steknu potrebni uvjeti.  Istodobno, ministrica Milanka Opačić, koja je naslijedila mandat sirotinjskog resora Jadranke Kosor i koja tvrdi da je štednja dosegla razinu siromašne obitelji koja opstaje uz jadni minimalac, još uvijek nije objasnila je li joj bilo neugodno hrvatske branitelje svrstati među socijalne slučajeve…T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. Gogo
    #1 Gogo 25 veljače, 2014, 14:01

    Kad će DORH objaviti br.tel. s kojeg stižu pozivu kako bi se zaštitila ova drugarica?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code