JOSIPOVIĆEVA LJUBAVNICA DRMA HRT-om

JOSIPOVIĆEVA LJUBAVNICA DRMA HRT-om

4. siječnja, 2012.

ivovojkovic
Tko je hrvatska Monica Lewinsky

Piše: Denis Karas

Dolaskom Ive Josipovića na mjesto predsjednika RH interes javnosti postao je uperen i u njegov privatni život. Predsjednikov brak prikazivao se kao besprijekoran. Tek relativno malen krug ljudi je već tada znao da prva dama predsjednika RH predstavlja samo voštanu figuru za javnost budući je njihov brak već bio okončan i održavao se na  razini protokolarnih formalnosti.

 

PREDSJEDNIKOVI  BRAT I SESTRA

U predsjednikovom životu jako su važne brat i sestra Marko  i Sanda Vojković.

Priča je prvo procurila iz glazbeničkih krugova, svijeta kojemu su oboje na neki način pripadali. Kako je vrijeme odmicalo količina pikanterija koje su počele viriti s Pantovčaka obuhvaćala je financije, umjetnost, pravo, turizam …

Sanda Vojković je muzikologinja i povjesničarka umjetnosti. Diplomirala je muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1987. godine i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Istovremeno radi kao vanjski suradnik Instituta za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplome upisala je poslijediplomski studij iz muzičke ikonografije na Filozofskom fakultetu a 1990. godine postaje vanjski suradnik Hrvatskog društva skladatelja. Bavi se organizacijom koncerata i tribina, surađuje u Glasilu HDS-a, a 1993. godine postaje tehnički urednik novog časopisa HDS-Cantus. Stalni je član HDS-a od 1995. godine, a od 1997. uređuje CD izdanja HDS-a.
Od 1994. do 1997. zaposlena je u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske kao šefica kabineta Ministra. Godine 2000. izabrana je za direktoricu nove diskografske kuće Cantus d.o.o. Posljednjih nešto više od godinu dana bila je  privremena ravnateljica Glazbene proizvodnje HRT-a gdje je nasljedila kompromitiranog Josipa Guberinu. Tko je Josip Guberina možete saznati na sljedećem linku : http://www.jutarnji.hr/hrt-platio-milijun-kuna-fiktivnim-clanovima-orkestra/705455/ .

Odmah nakon nedjeljnjih parlamentarni izbora na kojima je pobijedila Kukuriku koalicija, u četvrtak 8. prosinca 2011. godine imenovana je ravnateljicom Glazbene proizvodnje HRT-a.

Njezina organizacija glazbene proizvodnje HRT-a obuhvaća četri ansambla – Simfonijski orkestar, Zbor, Big Band i Tamburaški orkestar HRT-a i raspolaže s gotovo   polovinom  ukupnih financijskih sredstava HRT-a.

Sandin brat Marko, poslovni je partner predsjednika Josipovića, bivši je direktor misteriozno propale turističke tvrtke Adriatice.net iz Zagreba. Predsjednik je do svog najvažnijeg poslovnog partnera došao preko svoje ljubavnice, Markove sestre. Marko je u vrijeme kad ga je sestra upoznala bio vlasnik male tvrtke EMPORIO d.o.o. koja se bavila uvozom hrane za životinje i imala tri zaposlene osobe. Ivo Josipović i Marko Vojković su se dogovorili da tvrtka “Emporio” vodi analizu emitiranja pjesama, te vrši obračun u ime ZAMP-a kako bi se
naplatilo emitiranje i reproduciranje glazbe i pjesama na račun ZAMP-a.

Tvrtka “Emporio” u kojoj udjele kasnije ima i Ivo Josipović širi se na poslove
građevinarstva, a i na prodaju poslovnih prostora i sl. “Emporio” je
osnovao tvrtku “ADRIATICA.NET” te su kupovali turističke agencije
(”Atlas”, “Kompas”, Globtour i dr.). Za savjetnicu u
Adriatic.netu Josipović je doveo već potrošenu Pave Župan Rusković. Polovinu
dionica “Adriatica.neta” Josipović je ponudio Nini Paviću koji ih je
pokušao prodati Ivici Todoriću. Za protuuslugu Pavić je u svojim
novinama afirmativno pisao i oglašavao usluge Adriatica.neta.

Nedavno je Emporio iznajmio poslovni prostor ZAMP-a u Heinzelovoj
ulici, a ugovor je inicirao Ivo Josipović. Arhitektonski, ali i građevinski, zgrade EPH i Adriatica.neta u Zagrebu, iako lokacijski na različtim mjestima gotovo su identične.
Sandin i Markov otac, Juraj Vojković, radio je u MORH-u u građevinskom odjelu. Zajedno s Vladimirom Zagorcem optužen je u slučaju Šporer (obnova vikendice), te je potkraj prošle godine i nepravomoćno osuđen. Međutim, jedna druga kaznena prijava koja je temeljem novog Kaznenog Zakona RH stupila na snagu prošle godine a koja je podnesena protiv Marka Vojkovića i družine iz turističe tvrtke Atlas Airtours zbog nezakonitog preuzimanja tog jedinog preostalog hrvatskog touroperatora, probudila je strahove na Pantovčaku, a i šire. Jedini medij koji je obznanio taj događaj bio je Portaloko iz Dubrovnika  budući je jedna od glavnih protagonistica te prijave upravo iz Dubrovnika. Sadržaj tog članka može se pronaći na internetskim stranicama tog portala ( http://www.portaloko.hr/clanak/kaznena-prijava-protiv-pave-%C5%BEupan-ruskovic/0/15692/ ).

 

BRAT ZNA SVE TAJNE

Nekoliko dana nakon tih objavljenih vijesti kamera fotoreportera portala Dalje uhvatila je u šetnji dvojac  Josipović-Vojković po zagrebačkim ulicama kako zabrinuto i lica izgužvanih zbog neprospavanih noći povjerljivo, ali ipak javno, razgovaraju bez obzira što je Vojković, prema pisanju Novog lista, predmet policijske istrage zbog pranja novca. Stječe se dojam da je ta javna promenada učinjena s razlogom i porukom – „Nitko nam ništa ne može…“ Također, detalje te vijesti svaki čitatelj može pronaći na internetskim stranicama, odnosno na linku : http://dalje.com/hr-zagreb/foto–ivo-josipovic-prosetao-spicom-sa-markom-vojkovicem/372653 .

Iz dosadašnje prikupljene građe na kraju može se vrlo jednostavno zaključiti da bi temeljita istraga o preuzimanju nekih medijskih kuća u RH preko Hypo-Alpe-Adria vrijednosnica i Adriatica.neta mogla zatresti temelje samog vrha političko-tajkunsko-medijske piramide, budući da Marko Vojković vrlo dobro zna kako je isisavan novac iz svih do sada pobrojenih tvrtki i gdje je završavao, a  spominju se i daleki britanski Djevičanski otoci te off shore tvrtka Coxon Investment Management Ltd.

Marko Vojković također zna ili bi morao znati pod kojim je okolnostima propao pokušaj spašavanja Adriatica.neta novcem poreznih obveznika RH i kakvu su tu ulogu odigrali pojedinci poput Marka Arbutina, odnosno Miroslav Kovačić – partner Ratka Mačeka.

A o svemu tome mogla bi ponešto znati i Dijana Čuljak, sadašnja vlasnica stana na nekadašnjoj adresi tvrtke „Cantus d.o.o.“ u ulici Baruna Trenka 5 u Zagrebu, čija je direktorica bila  Sanda Vojković ili hrvatska Monica Lewinsky, kako je nazivaju u kuloarima… T

33 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Đurđica Mrkajić
  #1 Đurđica Mrkajić 31 siječnja, 2012, 09:51

  No comment!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. kontakt
  #2 kontakt 27 siječnja, 2012, 06:36

  Josipović kao Ferdelji – on je na Ferdeljijevu tragu, ali puno blažim riječima, poručio kako mu nije baš jasna gospodarska strategija nove Vlade, kako ne vidi prostor za investicije i da se po svemu sudeći ne ide u rezove.Tko zna, možda bi mu strategija bila jasnija da mu premijer Milanović nije ovih dana zaprijetio oduzimanjem povlaštene mirovine, ali to je stara priča. Kad mu je Jadranka Kosor prigovorila na troškovima njegova Ureda, odmah je osjetio potrebu da kritizira Vladin program reformi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Žika
  #3 Žika 25 siječnja, 2012, 19:19

  Prema informacijama do kojih su došle e-Novine, iz Kabineta hrvatskog predsednika Ive Josipovića u HRT je stigao nalog da se obustavi izveštavanje o slučaju Kamensko, firme koja je devastirana nakon što je privatizacijom došla u posed tajkuna Miroslava Kutle, a preko firme Ninoslava Pavića .Ovu informaciju objavljujemo svega nekoliko dana nakon što je na HTV-u stopiran prilog o objavljivanju ugovora između Ninoslava Pavića i firme Vilinske poljane, dokumenta koji potvrđuje da je ovaj tajkun tesno povezan sa privatizacijom nekada nadaleko poznate tekstilne firme.
  Kako saznajemo iz izvora bliskih HTV, veza između predsednika Josipovića i Pavića je Marko Vojković, čovek koji je svojevremeno bio suvlasnik kompanije Adriatica net, a inače je kućni prijatelj sa Josipovićem. Vojković je, kako su ranije pisale Novosti, i sam obuhvaćen policijskom istragom koja se tiče Nina Pavića i EPH.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Greenpeace
  #4 Greenpeace 25 siječnja, 2012, 19:01

  Lijevo i desno ne postoji. Ono što samo postoji su poslovne grupacije. Hrvatska je njihov biznis. Naši porezi su njihovi prihodi. Mediji su njihov glas.Ne bojte se reći istinu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Simeon II
  #5 Simeon II 21 siječnja, 2012, 11:29

  E,moj Josipovicu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Posrednik
  #6 Posrednik 20 siječnja, 2012, 11:26

  SAŠA RADOVIĆ PROGOVARA O SLUČAJU IZNUDE:’Čermak mi je nudio nagodbu preko Josipa Perkovića, a sa svime je bio upoznat i Ivo Josipović’

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. proljećar
  #7 proljećar 17 siječnja, 2012, 11:15

  Ovih je dana naciju oduševio Ivan Zvonimir Čičak. U prošli utorak je u TV-emisiji In medias res, posvećenoj Hrvatskom proljeću, razveselio Petra Vlahova i hrvatsku Javnost zanimljivim podacima: Proljećare je hapsio otac Radimira Čačića, a sudio ih je otac Ive Josipovića! Čačić i Josipović danas predstavljaju sam vrh vlasti u RH – pametnome dosta.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. sinergija
  #8 sinergija 15 siječnja, 2012, 14:11

  Da stvari sa Adriaticom ne stoje najbolje, poznato je već neko vrijeme. Lani se tako otkrilo da svoje partnere podmiruju kompenzacijama u vidu deterdženata, brašna, šećera i sapuna, čega već ima u skladištima suvlasnika. Uz svečarske tonove nakon netom izvršene prve dokapitalizacije, predsjednica Nadzornog odbora Adriatice Ljerka Puljić iz Agrokora istaknula je potrebu za povezivanjem hrvatske poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma, no vjerojatno pri tome nije imala na umu ovakav oblik sinergije. Ili možda jest? Povratak robnoj razmjeni?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code