JOSIP MILJAK PONOVNO PREDSJEDNIK HČSP-a

JOSIP MILJAK PONOVNO PREDSJEDNIK HČSP-a

17. prosinca, 2012.

 Sabor HČSP-a-2

U Zagrebu je u prepunoj dvorani CKT Trešnjevka, 15. prosinca 2012. održan VIII. Opći sabor Hrvatske čiste stranke prava, koji je bio ujedno svečani i izborni. Svečani, jer smo obilježili 20. obljetnicu od obnove stranke i 117. obljetnicu od utemeljenja Čiste stranke prava, kada ju je utemeljio Otac Domovine dr. Ante Starčević. Sabor je ponovno za predsjednika stranke izabrao Josipa Miljka, a u Glavni stan su izabrani; Luka Podrug Split, Gorna Rohaček Čakovec, Ivan Pavić Zagreb, Marko Skejo Split, Jasenka Haleuš Ivanić Grad, Pero Grkeš Dubrovnik, Ivan Lozo Njemačka – iseljeništvo, Ive Andrijević Kastav i Josip Šojat Senj. U Nadzorni odbor su izabrani; Marin Perković Konavle, Ivan Glavota Imotski, Domagoj Kožul Zagreb, Denis Malnar Rijeka i Jozo Radoš Velika Gorica, U Sud časti su izabrani; dr. Damir Kravar Metković, Pero Šimić Tučepi, Dragan Pocrnja Zagreb, Ivan jakopović Sisak i Marin Kozina Matulji.

Na Saboru su nazočili brojni gosti iz drugih stranaka, Danijel Srb s brojnom delegacijom HSP, Dražen Keleminec A-HSP, Željko Cvrtila ABH, Karlo Starčević HNV, Tadija Ljubičić HČSP BiH, Andrej Šebalj HOP, dok se predsjednica HSP AS Ruža Tomašić ispričala zbog prije planiranih obveza. Bili su nazočni i brojni ugledni pojedinci kao prof. dr. Tomislav Sunić, prof. Krešimir Mihajlović, Boris Prebeg HOZ Jazovka, te brojni predstavnici braniteljskih udruga. Pristiglo je i nekoliko brzojava potpore, od Kluba obnovitelja HSP-a Gorana Ante Blažekovića, Savjeta slobodne Hrvatske Mate Ćavara i od Milijana Nakića predsjednika HSP dr. Ante Starčević BiH,

Sabor je Obnovitelju stranke povodom 20. obljetnice od obnove, gospodinu Ivanu Gabelici dodijelio najviše priznanje, Plaketu dr. Eugen Kvaternik, a u ime Sabora, Plaketu je uručio predsjednik stranke Josip Miljak. Usvojena je i Deklaracija sabora o „Hrvatskoj pravaškoj slozi i savezu“.

Na Saboru je nastupio Mješoviti zbor Kralj Zvonimir i solist Velimir Hržan, koji su pod ravnanjem prof. Vinka Glasnovića održali briljantan nastup, a izaslanicu su ih oduševljeno pozdravili pljeskom i ustajanjem, naročito kod pjesme „U boj u boj..“ Briljantnu izvedbi imao je i KUD Peruća – Hrvace u narodnim nošnjama što su izaslanici također s oduševljenjem pozdravili.

U Zagrebu, 15. prosinca 2012.

Bog i Hrvati !

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code