JORDAN UVODI KUKOČA U KUĆU SLAVNIH

JORDAN UVODI KUKOČA U KUĆU SLAVNIH

11. rujna, 2021.

 

Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu održala je konferenciju za medije uoči inauguracije koja službeno započinje u 1 sat, u noći sa subote na nedjelju 12. rujna.

Proslavljeni hrvatski košarkaš Toni Kukoč pridružit će se redu Hrvata čija su imena već ugravirana u povijesti – Draženu Petroviću (1996.), Krešimiru Ćosiću (2002.), Mirku Novoselu (2007.) i Dini Rađi (2018.).

Kukoč je govornici pristupio s osmjehom na licu, iako sigurno nije bilo lako govoriti u takvom povijesnom trenutku. Prvo je odgovorio na pitanje o tome kakav je temelj izgradio za neke buduće međunarodne zvijezde u NBA ligi.

“Kada su europski igrači ranije dolazili u NBA, bila su to drugačija vremena. Ljudi su čuli za nas, ali nas nisu poznavali. Bili smo pioniri u NBA. Nadam se da smo bili ta neka zraka svjetlosti koja je ostale vodila u NBA. Ranih 90-tih NBA je postao globalan, a ne samo američki i to je otvorilo vrata svima“.

Michael Jordan je košarkaš koji je obilježio veliki dio NBA karijere Kukoča. Zajedno su u Chicagu ispisali mnoge povijesne stranice, a ujedno će Jordan pratiti hrvatskog košarkaša na ceremoniji.

“Mislim da za to ne postoje bolje osobe od Michaela i Jerryja Reinsdorfa. Očito, došao sam u NBA da bih imao priliku zaigrati s njim, dijeliti parket, i možda osvojiti prvenstvo. Naravno, start nije bio baš najbolji, kada je nažalost izgubio oca, i ja sam izgubio tu priliku u prve dvije godine. No, dobro je poznato što se dogodilo kad se vratio – tri osvojena prvenstva za Chicago. Bilo je vrlo zabavno i vjerojatno najbolje vrijeme koje sam proveo na košarkaškom terenu“.

Kao i na sve ostale košarkaše tog vremena tako je Jordan mnogo utjecao i na Kukoča, pogotovo zato jer su dugo godina zajedno igrali u Bullsima.

“Michael je utjecao na mene na svaki mogući način. Nije bio najljubazniji suigrač, ali je sve tjerao da dobro treniraju. Ne bih sada otkrivao dio svojeg sutrašnjeg govora, no naši treninzi bili su zapravo teži od utakmica koje smo igrali i sve zato jer su Michael i Scotty, zajedno s Philom, svaki dan bili tamo da nas uvjere da uvijek postoji mjesta za napredak, da uvijek postoji nešto novo za naučiti. Mislim da je to jedan od najvećih razloga takvog uspjeha, tri osvojena prvenstva“.

IZVOR: www.gol.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code