JOE ŠIMUNIĆ IZBORNIK U-19

JOE ŠIMUNIĆ IZBORNIK U-19

11. svibnja, 2019.

 

Izvršni odbor HNS-a odlučio je o promjenama na trenerskim pozicijama mladih reprezentacija. Tako je na mjestu izbornika U-19 reprezentacije Ivana Gudelja zamijenio Josip Šimunić dok je mjesto vođe U-20 momaka preuzeo Ognjen Vukojević nakon ere Roberta Jarnija.

Glavni su to zaključci sastanka koji se održao jutros iako su se možebitne promjene najavljivale još i ranije. 

– Moja cijela karijera vezana je za hrvatsku reprezentaciju i zato sam ponosan što ću biti izbornik hrvatskih juniora. Radujem se ovom izazovu i dat ću svoj maksimum kako bih dečkima prenio svoje iskustvo i znanje te ih potaknuo na marljiv rad kako bi ostvarili svoje potencijale. Hrvatska uvijek ima puno talenta koje treba razvijati radom i drago mi je što imam priliku biti dio tog procesa. Zahvaljujem predsjedniku, Izvršnom odboru, izvršnom direktoru i glavnom instruktoru na povjerenju koje ću nastojati opravdati maksimalnim angažmanom, kako sam to činio i kao igrač. Idemo sada raditi! – rekao je na predstavljanju novi U-19 izbornik, Josip Šimunić.

HNS je ovaj potez objasnio kao logičan jer je Šimunić bio u stručnom stožeru izbornika seniorske reprezentacije, Ante Čačića na Euru 2016. godine, a nije nezapaženo prošao niti uspjeh Ognjena Vukojevića u odličnoj ruskoj avanturi i srebrnoj medalji kao člana stožera izbornika Zlatka Dalića pa je tako on zamijenio Jarnija:

– Zahvaljujem rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Šukerom na iskazanom povjerenju. Izuzetno sam motiviran raditi s najboljim hrvatskim mladim igračima, smatram da mogu pomoći svojim iskustvom i energijom. Hrvatska je prepoznata u svijetu po razvoju mladih igrača, a da bismo to uspješno nastavili, moramo na talent, kojeg u Hrvatskoj uvijek ima, nadograditi jako puno rada. Upravo to mogu i obećati kao izbornik – naglasio je Ognjen Vukojević.

Uz Šimunića i Vukojevića promjena se dogodila i na čelu ženske U-17 reprezentacije koju je, od Marije Margarete Damjanović, preuzela Stella Gotal. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code