JEBALO VAS TAKVO NOVINARSTVO

JEBALO VAS TAKVO NOVINARSTVO

5. svibnja, 2022.

Članovi Hrvatskog novinarskog društva (HND) svojedobno su iznimno uzdizali i nekog  koprivničkog lokalnog novinara Šlabeka (ime smo mu nažalost već zaboravili). Taj je „otkrio aferu Spice“ i stranice i stranice o tome je napisao u Večernjem listu i lokalnim novinama, bacao smeće, poglavito po Damiru Polančecu i drugima koji su bili optuženi, da bi na kraju „vuk pojeo magare“, odnosno akteri „afere Spice“ bili su oslobođeni! Za pljuvanje po Polančecu i drugima, notorni Šlabek je 2010. dobio  drugu nagradu  „Novinarska hrabrost“, a od HOO-a nagradu „Joško Kulušić“ za promicanje ljudskih prava u medijima

Napisao: Mladen Pavković

Može li gore?

Notornog Borisa Dežulovića kontraverzno Hrvatsko novinarsko društvo (HND) proglasilo je – novinarom godine – 2022.!

Ovu titulu dobio je uglavnom zbog pamfleta „Jebo vas Vukovar“, kojeg je objavio na portalu N1 (2.11. 2021.), a u kojem vrijeđa, kleveće i laže o Gradu Junaka Vukovaru, kao i o njegovim braniteljima, koji su se javno pobunili protiv ovog jadnog i smrdljivog teksta, ali i autora, koji kao kolumnist srpskih Novosti svako malo se obruši na sve što hrvatski diše (nema ništa jedino protiv kuna).

I sada neka netko kaže da se ne isplati pljuvati i bljuvati po hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima i stradalnicima, kao što to čine Pupovčeve  Novosti, čije su neke literarne „veličine“ ove godine također dobile najznačajnija priznanja HND-a….

Sramota je blaga riječ.

Prijave protiv pamfleta

Inače, pamflet „Jebo vas Vukovar“ Dežulović je napisao i objavio uoči 30. obljetnice okupacije ovoga garda. Štos je u tome da i mnogi drugi mogu napisati sto puta gore i odvratnije komentare i o novinskim fukarama, ali je problem u tome što oni imaju, a mnogi drugi nemaju gdje objaviti ovakve gadosti.

Srpski tjednik Novosti u kojem objavljuju „školovani“ srpski pisci nema rubriku „reagiranje“ ili „pisma čitatelja“. Stoga se tim srpskim „znanstvenicima“ ne može ni odgovoriti, jer da može „letjeli bi poput svemirskog broda“ od činjenica i argumenata.

Nego, što čeka DORH, kad je u pitanju članak „Jebo vas Vukovar“? Naime, nekoliko braniteljskih Udruga podnijelo je kaznenu prijavu protiv ovog pamfleta i njezina autora, ali DORH se u svezi toga zasad nije javio. Valjda su čekali da Dežulovića proglase „novinarom godine“, pa će se možebitno uskoro javiti da „odbacuju“ prijavu. Nu, ukoliko se to dogodi, kako smo saznali, branitelji će ići dalje, dok se ne istjera mak na konac! Kad netko i u alkoholiziranom stanju nekom zaprijeti Državno odvjetništvo  ga da i zatvoriti, a kad jedan novinski mutikaša ocrni i napravi malu i veliku nuždu po svetinjama hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i kad mu neki poput generala i ministra Medveda i mnogih drugi odgovore, onda se on kao kameleon pretvara u „progonjenog čovjeka“, kojeg zamislite hoće i „linčovati“, jer u ovoj Hrvatskoj, po njemu i njemu sličnima, „nitko“ ne razlikuje govno od meda!

Novinarska hrabrost

Inače, članovi Hrvatskog novinarskog društva (HND) svojedobno su iznimno uzdizali i nekog  koprivničkog lokalnog novinara Šlabeka (ime smo mu nažalost već zaboravili). Taj je „otkrio aferu Spice“ i stranice i stranice o tome je napisao u Večernjem listu i lokalnim novinama, bacao smeće, poglavito po Damiru Polančecu i drugima koji su bili optuženi, da bi na kraju „vuk pojeo magare“, odnosno akteri „afere Spice“ bili su oslobođeni! Za pljuvanje po Polančecu i drugima, notorni Šlabek je 2010. dobio  drugu nagradu  „Novinarska hrabrost“, a od HOO-a nagradu „Joško Kulušić“ za promicanje ljudskih prava u medijima!? Bio je i kandidat za „novinara godine“…, a što se potom dogodilo? Maknuli su ga iz Večernjeg lista da ih više ne sramoti, pa je za kratko završio u nekim lokalnom listu. Vjerojatno vidjevši da novinarstvo nije za njega odselio je iz Hrvatske!

Jadno, tužno i žalosno.

Čak ni HND nije za njim „pustio suzu“!. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 5 svibnja, 2022, 18:24

  OPET NAM OVAJ KRIŽARČIĆ PAVKOVIĆ FALETA SVOJE KRVOLOČNE DAVORIUJE.

  ON JOŠ ŽIVI U DEVEDSETIM, S PATRICAMA OKO V RATA ,TUĐMANOV FALANGIST,ZATUCANI KATOLIK.
  ON JE SMETNU S’UMA DA SE KRIŽARSKI RAT U HRAVTSKOJ VODIO I ZAVRŠIO PO N AČELIMA ZLOČINAČKE ,KASTINSKE CRKVE ,PA SVE ŠTO N IJE PODLOŽNO ,PONIZNO, POSLUŠNO I ODANO SVETOJ MATERI CRKVI SU ONI KOJI NEMAJU PRAVO BIVSTVOVATI U KATOLIČKOJ STEPINČEVSKI ČISTOJ, TEOKRATSKOJ DRŽAVI,DINARSKIH TALIBANA, ALTAJSKO-MONGOLSKIH ,HIBRIDIZIRANIH HRAVATA ,IRANSKOG PORIJEKLA .
  TAKO SE DEVEDSETIH GODINA STVARALA NOVA ,ODNOSNO, REINKARNIRALA , NEKADAŠNJA ,QUISLINŠKA ,STEPINČEVA BOŽJA DRŽAVA ,KOJA JE PO PLANU SVETE ALIJANSE ,NA ČELU SA MAJKOM AMERIKOM I NJENIM PROTEKTORATOM , PONOVNO NACIZIRANOM NJEMAČKOM , N ASILNO RUŠILA SOCIJALISTIČKI-SAMOUPRAVNO ,USTROJENE DRŽAVE NA BALKANU A MEĐU KOJIMA JE BILA PRVA,DRŽAVA HRVATSKIH GRAĐANA. A OSNOVNI , GEOSTRATEŠKI PLAN BIJAŠE , NOVI RATNI POHOD NACH OSTEN ,ODNOSNO NA RUSIJU. ALI NASREĆU TAJ SE POHOD NIJE U POTPUNOSTI OSTVARIO JER SU SE PRILIKE NA BALKANU ZAKOMPLICIRALE , NISU SE STVORILI UVJETI ,ONI KRIŽARSKO-KRVOLOČNI ,JER SU SE NARODI BALKANA PODIJELILI , PO ONOJ VEĆ RASKOLNIČKOJ CRTI ,SAD STROŽIJE NEGO SE PREDVIĐALO PLANOM SVETE ALIJANSE I STOŽERA VATIKANA. DAKLE ,NISU SE OSTVARILE ONE ,4O-GODIŠNJE PRIPREME KOJE SU B ILE PROTEGNUTE NA SVA PODRUČJA DRUŠTVENOG ŽIVLJENJA, O ODIOZNOM KOMONIZMU KAO TOTALITARNOM ,KRVOLOČNOM SUSTAVU PROTIV KOJEG BI SE TREBALE UDRUŽITI SVE RELIGIJE ,AKO ŽELE ODRŽATI SVOJ KASTINSKI SUSTAV VLADANJA .
  I PLANIRANJE NACH OSTEN JE BILO ODGOĐENO ,A I MEĐUNERODNE PRILIKE SU SE PROMIJENILE TIČUĆI SE PLANIRANIH POHODA MAJKE AMERIKE I NJENOG KONKORDATSKOG SAVEZNIKA ,ZLOČINAČKOG VATIKANA. ALI JE HRVATSKA SOCIJALISTIČKA DRŽAVA , SA SVOJIM SAMOUPRAVNIM SUSTAVOM DRUŠTVENIH I PROIZVODNIH ODNOSA ,SRUŠENA U KRVI ,TOTALNO DEVATSIRANA I OPLJAČKANA OD TUĐMANOVIH FALANGI,ODNOSOSNO, SADA KAPTOLSKIH KRIŽARA,KOJI SU SVOJE UČEŠĆE U TOM KRVOLOČNOM RATU NAPLAČIVALI NA RAZNE NAČINE, U NATURI ,NOVČANO I PLJAČKOM. RAT SE ZAVRŠIO ,ALI NIJE UČINJENA POBJEDA NARODNOG POIMANJA DEMOKRACIJE I DRUŠTVENOG USTROJSTVA ODNOSA. RAT JE IMAO KARAKTER VJERSKOG ČIŠĆENJA HRVATSKE DRŽAVE OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH , A ZAVRŠIO NEUSPJEŠNO ,TIČUĆI SE ZLOČINAČKOG KAPTOLSKO TUĐMANOVOG PLANA ,PODJELE BOSNE SA SRBIJOM I FORMIRANJE DVIJU TEOKRATSKIH DRŽAVA NA BALKANU ,SRBIJE I HRVATSKE . ALI SU IPAK OSTALE VELIKE RAZVALINE U SVIJESTI NARODA NA OVIM PROSTORIMA . OSTALE SU PODJELE MEĐU NARODIMA ,MJEŠOVITO NASELJENIM NA OVIM PROSTORIMA ; OSTALE SU MATERIJALNE I DUHOVNE RAZVALINE ;OSTALE SU NEIZVJESNOSTI KOJE SE SVAKODNEVNO MANIFESTIRAJU KROZ BIJEDU ŽIVLJENJA ,PA SE NAROČITO ČESTO OGLAŠAVAJU REPOVI,POLITIČKIH I VJERSKIH ZATUCANIH KATOLIKA , MEĐU KOJIM SE POSEBNO AGRESIVNO OGLAŠAVA ,STEPINČEV KRIŽARČIĆ,EMASKULIRANOG MOZGIĆA ,A KRVOLOČNOG INSTIKTA , POŠTOVANI PAVKOVIĆ,KOJI SVAKODNEVNO PUNI PORTALE SVOJIM KATOLIČKO-USTAŠKIM ZATUCANIM POIMANJIMA DRUŠTVENIH ODNOSA ,JER ZA NJEGA POSTOJI HRVATSKA , DOMOVINA DINARSKIH TALIBANA ,POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA ,ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE ,IRNSKIH HIBRIDIZIRANIH HRVATA .I SVI KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJI TREBALI BI SE NAĆI U JADOVNU ,U JASENOCVCU ,ČAPLJINI ,GABELI ILI U DANICI GDJE BI ON SVAKO JUTRO UŽIVAO U OSVETI KAO NEKADA ,NJEGOVI PRECI. GOSPODIN PAV KOVIĆ,KRIŽARČIĆ ,USTAŠOIDNE NARAVI, NEĆE DA SVATI DA SU SE VREMENA PROMIJENILA , I DA NJEGOVO VJERNAUČKO POIMANJE HRVATSKE NIJE MOGUĆE OSTVARITI U 21-VOM STOLJEĆU ,MAKAR NJEGOVA NESRETNA SVIJST STOLUJE NA STUPNJU OBIČNOG KRIŽARSKOG RAZUMA KOJI JE UVJEK SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJE HUMANOSTI..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code