JAVNOST TREBA ZNATI POD KOJIM JE UVJETIMA “KRALJICA MIRA” DODIJELJENA ŠERBEDŽIJI

JAVNOST TREBA ZNATI POD KOJIM JE UVJETIMA “KRALJICA MIRA” DODIJELJENA ŠERBEDŽIJI

20. ožujka, 2017.

 

 

Kakva je to država koja i 25 godina nakon srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku na taj i takav (nezamisliv) način pomaže i nagrađuje one koji su čim je opalio prvi metak napustili našu zemlju, snimali filmove sa Srbima, pjevali pjesme sa suprugama srbijanskih ratnih zločinaca i tome slično?

Napisao: Mladen Pavković

Mediji javljaju da je navodni ratni dezerter Rade Šerbedžija, „vlasnik“ dijela otoka Brijuna, na kojem održava koncerte i predstave „Od Vardara pa do Triglava, (što je primjerice nezamislivo da nešto takvoga dobije neka stradalačka branitelja udruga), dobio na korištenje i jedrenjak „Kraljica mira“, prvi školski brod samostalne Republike Hrvatske, koji inače vrijedi oko 37 milijuna kuna!?

Na tom brodu, Šerbedžija održava nastavu „glume, medija i kulture“, što je po nama, ako je to točno, odlična filmska priča, tim prije kad se ne zna ni što je još za svoje „zasluge“, u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, dobio ovaj glumac, koji se pobjedonosno vratio u Hrvatsku tek nakon što je Hrvatska postala Hrvatska ili bolje rečeno tek kad su prestali teći potoci nevine hrvatske krvi.

Nezamisliv način

Neki su poput gospodina Nedeljka Kuzme iz Rijeke i službeno pokušali dobiti potvrdu ove informacije od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ali to očito ne ide!! Tako je glasio odgovor, da malo karikiramo, navedenog ministarstva od 15. ožujka 2017.!

Stoga, javno postavljamo pitanje Vladi RH, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Jadroliniji Rijeka (koja upravlja brodom!), Gradu Rijeci, a poglavito samom Šerbedžiji – po kojim je kriterijima, kojoj cijeni i u kojem vremenu „Kraljica mira“ dodijeljena na korištenje poglavito ovom čovjeku za kojeg mnogi kažu da ne voli Hrvate i Hrvatsku, ali nikada se nije i neće odreći svoje ljubavi prema – hrvatskoj kuni!?

Uostalom, kakva je to država koja i 25 godina nakon srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku na taj i takav (nezamisliv) način pomaže i nagrađuje one koji su čim je opalio prvi metak napustili našu zemlju, snimali filmove sa Srbima, pjevali pjesme sa suprugama srbijanskih ratnih zločinaca i tome slično?

Bez zasluga za stvaranje hrvatske države

Šerbedžija je bio veliki (?) glumac u vrijeme komunizma, kada ni jedan jugoslavenski film nije mogao proći bez njegove uloge, ali danas, danas je on trećerazredni glumac, bez ikakvih zasluga za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države!

Jeste li ga, na kraju krajeva, ikada vidjeli primjerice u Vukovaru, Škabrnji, Pakracu, Osijeku ili Kninu kako se moli za one koji su mu sve ovo omogućili?

Jeste li ga vidjeli u Rijeci gdje živi da se pridružio hrvatskim braniteljima kad su odavali spomen na one koji su dali svoje živote za Hrvatsku?

Zbog čega taj jedrenjak nitko nije dao na korištenje recimo djeci poginulih hrvatskih branitelja, a ne nekome tko nije ništa učinio za njihove nevino poginule i masakrirane roditelje?

Stvarno, dosta nam je šerbedžija, ali i onih koji ih uporno, bezobrazno i besramno podržavaju. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ustani Hrvatski narode
  #1 Ustani Hrvatski narode 20 ožujka, 2017, 09:19

  Tko vlada Hrvatskom?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Stanislav
  #2 Stanislav 20 ožujka, 2017, 08:31

  Izgrađen 2009. u pelješkom škveru Vele Luke, školski brod HRM-a ponio je ime “Kraljice mora”. Tko je odobrio najam antihrvatu i udbaškom jugosrpčetu, četniku Radi Šerbedžiji?- pitanje je sad. I tu je glavni inicijator milorad pupavac…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code