JAVNO SAVJETOVANJE “EUROPA 2020.”

JAVNO SAVJETOVANJE “EUROPA 2020.”

13. svibnja, 2014.

europa2020-eurogiovani2

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje o strategiji Europa 2020., planu Europske unije za dugoročni rast i poslove. Savjetovanje je otvoreno od 5. svibnja do 31. listopada 2014. godine. Kroz proces javnog savjetovanja Komisija želi steći uvid u stavove zainteresirane javnosti (osoba i organizacija) o strategiji Europa 2020.

Cilj je savjetovanja izvući zaključke iz prve četiri godine strategije te osigurati da ona zaista djeluje kao učinkovita poslijekrizna strategija rasta i poslova u Europi. Savjetovanje pokriva raspon, prirodu, instrumente, vlasništvo i rezultate strategije Europa 2020., te će osigurati važne podatke za reviziju strategije na polovini njena vijeka 2015. godine.

Europska komisija je 5. ožujka 2014. položila temelje za javno savjetovanje objavom priopćenja Provjera napretka strategije Europa 2020. za pametan, održiv i uključiv rast, koje procjenjuje provedbu strategije na EU i nacionalnoj razini.

Komisija je ustanovila kako je napredak u ostvarivanju ciljeva predviđenih strategijom neujednačen. EU je na dobrom putu za ispunjavanje ili djelomično ispunjavanje ciljeva vezanih uz obrazovanje, klimu i energiju, no – uzimajući u obzir težinu izazova – nije na pravom putu ostvarivanja ciljeva u zapošljavanju, istraživanju i razvoju te smanjivanju siromaštva. Ipak, rezultati i predviđanja uvelike variraju među državama članicama.

Pet je glavnih ciljeva do 2020. godine:

1.       Zaposleno je najmanje 75% stanovništva u dobi od 20 do 64 godine

2.       Ulaganja u istraživanje i razvoj EU iznose 3% BDP-a

3.       Emisija stakleničkih plinova smanjena je za najmanje 20%, udio obnovljivih izvora energije povećan je na 20%, a energetska učinkovitost povećana je za 20%

4.       Stopa ranog napuštanja školovanja manja je od 10%, a udio mladih sa završenim visokim obrazovanjem povećan je na najmanje 40%

5.       Barem 20 milijuna osoba manje živi u siromaštvu ili u opasnosti od siromaštva i  socijalne isključenosti

Napredak u realizaciji ciljeva strategije Europa 2020. prati se tijekom Europskog semestra, EU razdoblja za koordinaciju ekonomskih, proračunskih i društvenih politika. Ciljevi strategije ugrađeni su u razne korake Europskog semestra te integrirani u njegove prioritete i posebne preporuke po državama članicama koje im se upućuju svakog proljeća.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Sandra Pusica
  #1 Sandra Pusica 4 srpnja, 2020, 22:03

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected]

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Marie Alice
  #2 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:25

  SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
  Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code