JAVNO OTVARANJE PONUDA ZA PRUGU DUGO SELO-KRIŽEVCI

JAVNO OTVARANJE PONUDA ZA PRUGU DUGO SELO-KRIŽEVCI

8. rujna, 2015.

otvaranje ponuda
U sjedištu HŽ Infrastrukture u nazočnosti investitora i ponuđača, 7. rujna održano je javno otvaranje ponuda koje su stigle u sklopu  postupka javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci. Riječ je o strateškom projektu od javnog značaja za RH i do sada najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu koji sufinancira EU.
Procijenjena vrijednost radova iznosi 1,278 milijardi kuna, dok ukupna vrijednost projekta koja osim radova obuhvaća i troškove nadzora nad izvođenjem radova, troškove rješavanja imovinsko-pravnih poslova te troškove nepredviđenih radova iznosi 1,517 milijardi kuna (198 milijuna eura).
Nadmetanje je provedeno transparentno što je rezultiralo znatnim brojem ponuditelja. Ukupno je pristiglo šest ponuda koje će biti evaluirane u najkraćem vremenskom razdoblju, a nakon odabira najpovoljnije ponude slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem radova.
Radovi na rekonstrukciji postojećega i izgradnji drugoga kolosijeka na dionici pruge od Dugog Sela do Križevaca trebali bi krenuti početkom 2016.godine, a završetak radova planiran je u rujnu 2019.
Javno nadmetanje za nadzor nad radovima je već provedeno, a veći dio sredstava za projekt osigurana su Odlukom Europske komisije krajem 2014. godine. Na temelju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koji su u lipnju ove godine potpisali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i HŽ Infrastruktura potvrđeno je da će se projekt sufinancirati s 85 posto sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto bit će financirano nacionalnim sredstvima.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code