JAKOVČIĆ JE OPLJČKAO ISTRU VIŠE OD SVIH OKUPATORA

JAKOVČIĆ JE OPLJČKAO ISTRU VIŠE OD SVIH OKUPATORA

16. veljače, 2014.

 

 

jakovcic2 Custom

I 42 epidemije kuge i kolere

 

 

Napisao: Saša Radović

Idealno stanište za kriminalce i za pljačkaše banaka je Lijepa naša. Jedini uvjet je da se upišu u HDZ ili u SDP, i mogu mirno nastaviti svoj posao. Čak i ako „zli“ novinari otkriju i objave da je neki John Smith ubio nekoga ili opljačkao Zagrebačku banku – ništa se neće dogoditi! „Imamo DORH!“ – povikat će John Smith (ili Marina Lovrić Merzel) i opljačkani novac poslat će na svoj račun u banci na Kajmanskim otocima.

U svakoj šali pola zbilje – kaže puk. No, kod nas je to znatno više od pola zbilje. Ne ćemo gledati daleko unatrag, dovoljno je ono što se dogodilo jučer ili danas. Jučer su bili Boljkovac, Šegon, Merzelica i Jakovčić – danas su na redu Veljko Ostojić, Linić i Todorić. Sutra će biti nešto novo… Svi ovi igrači duboko su u pekmezu, ali mirno spavaju. Sudovi će ih kazniti „humanitarnim radom“ samo ako ispune dva uvjeta – da su politički mrtvi i da su opljačkali manje od desetak milijuna. Uz aktualnu hrvatsku vlast aktivni političari i bogati pretvorbeni kriminalci nisu bili i neće biti optuženi, a samim tim niti osuđeni. Premijer je podržao Bajićev nerad izjavom „nećemo ganjati vještice“. Pljačkalo se nekažnjeno jučer – može i sutra!

 

OKRUTNE PRIČE

Scena na ekranima s Josipom Boljkovcem u invalidskim kolicima pred sudom upečatljiva je i vrlo poučna za sve vladajuće garniture – posebice za hrvatsku vrhušku. Boljkovac, jedan od stupova vlasti u doba stvaranja Hrvatske, odgovara pred svojim narodom za sumnju o zločinima iz davnih olovnih vremena. Bio je ministar, kao danas Linić, Ostojić. Miljenić… Istina kuca na vrata, nekad sa zakašnjenjem – ali kuca! Mnoge su istine godinama kasnile, na primjer u Njemačkoj, danas kasne u Bosni i Hercegovini, u Hrvatskoj…

Druga priča; SDP-ov dvojac, Branko Šegon i Marina Lovrić Merzel imaju više nego što su poštenim radom mogli zaraditi, što znači da su opljačkali Domovinu, odnosno sve nas. Umjesto zatvorske kazne i oduzimanja opljačkanog –  Merzelica redovito ide na svoj posao županice. Šegonu država daje otpremninu (bruto 333.000 kuna) kao nagradu za kriminalna djela. Priča jasna kao dan, ne treba je komentirati.

Treća okrutna priča najgora je u moralnom smislu. Kukuriku kandidira Jakovčića za Europu i s tim deklarira Hrvatsku zemljom kriminala. Najveći istarski lider od vremena starosjedilaca Histra do danas – opustošio je i osiromašio Istru više od svih okupatora i od 42 epidemije kuge i malarije. Ivan Jakovčić mentor je svih pretvorbenih zločina i manipulacija u Istri. Dirigent je u korupcijskim mega aferama Hypo, Arenaturist, Dragonera, Rockwool, Dajla i drugim. Kao bogati tajkun Nino se povlači iz zagađene lokalne politike da bi nas zastupao u Europi. Užas! Treba li spominjati da odgovornost snosi aktualna hrvatska vlast.

Slijedi najnoviji slučaj, tipičan za hrvatski model bogaćenja. Veljko Ostojić, koji je nedavno korumpiranjem lokalne uprave „zaradio“ 25 milijuna kuna , nastavlja posao u istom ritmu s Linićem i Todorićem. Njih trojica udružili su se i pokušali doći do vlasništva Hotela Živogošće. Formalno je Hotele trebala kupiti tvrtka KHA 2, u vlasništvu tvrtke KARISMA HOTELS ADRIATIC (KHA) i to za pet puta manju cijenu nego što sama imovina hotela vrijedi. Ta firma KHA 2 ima samo dva zaposlenika od kojih je jedan Veljko Ostojić s kapitalom od 24,7 milijuna kuna (valjda od onih spomenutih, pokradenih 25 milijuna). Udjel našeg ministra financija Linića je porezni oprost novom vlasniku od oko 160 milijuna kuna, te dozvola za potražnju dodatnih 200 milijuna kuna za obnovu ratne štete. Udjel Todorića nije poznat, ali se zna da je Agrokor suvlasnik KHA. Na žalost ministra Linića i ostale dvojice ovaj okrutni pokušaj pljačke hrvatskog naroda preko privatizacije – nije uspio. Umiješao se Trgovački sud u Splitu i 6. veljače 2014. godine poništio pred stečajnu nagodbu – kao suprotnu javnom moralu.

 

SLIKA JOSIPA BOLJKOVCA

Ove okrutne priče iz života Republike Hrvatske nezainteresirano gledaju s Gornjeg grada Vlada RH i najviše državno tijelo, Hrvatski sabor. I nikom ništa – nitko iz te gomile političkog vrha ne ustaje i ne viče: „Ne može tako. To je zločin, kriminal, pljačka. Gdje je Bajić?“

Umjesto toga premijer Zoran Milanović, 15 ministara, te predsjednik Sabora Josip Leko sa svojim Kukuriku zastupnicima čine najgore – gore od navedenih okrutnih priča – podržavaju  12 godina Bajićevog čuvanja leđa pretvorbenim kriminalcima. To implicira godine otvorenih vrata za daljnju pljačku i korupciju u Hrvatskoj.

Oporba u Saboru nije mnogo bolja – pasivno se krije iza „suzdržanosti“ – umjesto da viče i lupa nogama i rukama po saborskim klupama. Jedini časni izuzetak je glas „protiv“ – Mirele Holy.

Razmišlja li to cijenjeno društvo, taj hrvatski politički vrh – da netko može zatražiti njihovu odgovornost za takvo kršenje elementarne pravde – za toleranciju pljačke svoje Domovine. Danas ih štiti imunitet – ali sutra? Zar im savjest može podnijeti evidentno izvrtanje svih civilizacijskih i religijskih norma? Zar nisu čuli zapovijed – NE KRADI!?

Moć ne traje vječno, pa ni državni imuniteti. Ratni i pretvorbeni zločini ne zastarijevaju, a zločin je i podržavanje takvih zločina. Ni odgovornost za takva djela ne zastarijeva. Hrvatska elita treba upamtiti sliku Josipa Boljkovca u invalidskim kolicima kojeg dovode na sud. Prošle su duge godine, nitko ga ništa nije pitao – ali kad-tad dođe vrijeme za polaganje računa. Boljkovac je bio u centru moći, i zaslužan je za stvaranje nove Hrvatske – ali ipak mora odgovarati zbog sumnji za zločine. I, kao svatko – može biti osuđen!

Anno Domini MMXIV./XI. T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 28 veljače, 2014, 19:43

  UTOPIJA!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zen
  #3 zen 27 veljače, 2014, 14:56

  Hrvatska kao država ne postoji jer svaka vrijednost koju stvori odlazi u tuđe đžepove zajmodavaca … što znači da je kolonija bankarske imperije… Jakovčić je samo točkić u tom mehanizmu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Koka
  #4 Koka 26 veljače, 2014, 20:06

  Jel ga već netko dosad pitao koliko para troši na bijelo?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. providenca
  #5 providenca 21 veljače, 2014, 21:04

  Toliko je autističan da glumi dušebrižništvo i visoki moral samo na onima koji mu se politički ne sviđaju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FOG
  #6 FOG 20 veljače, 2014, 01:55

  [quote name=”splićo”]Šteta što nema više UDBE, pa da vidiš kako pare se vračaju.

  :)))[/quote]

  KO VELI DA NEMA?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. splićo
  #7 splićo 17 veljače, 2014, 18:17

  Šteta što nema više UDBE, pa da vidiš kako pare se vračaju.

  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #8 Guest 17 veljače, 2014, 08:50

  Prije bih rekla da se radi o “omnipotentnom delirijumu”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. onaj drugi
  #9 onaj drugi 16 veljače, 2014, 21:50

  Psihologija narcisa: Drugi su im uvijek krivi i baš sve je osobno

  Dva tipa narcisa:
  nisu svi narcisi glasni i hvalisavi, objašnjava profesor psihologije Zlatan Križan sa Sveučilišta Iowa. Ističe kako postoje dva načina na koji se narcizam ispoljava: grandioznost i povučenost. Povučene narcise teže je zamijetiti, ali to doista može biti čovjek koji tiho sjedi u kutku prostorije i fantazira o vremenu kad će doći “njegov dan”. Za narcise se kaže da su zaljubljeni u sebe, a ne mogu razumjeti osjećaje drugih. Onaj drugi tip je puno uočljiviji, jer je sam sebi najbitniji, a drugi su tu samo da bi on bio još bitniji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Jankec
  #10 Jankec 16 veljače, 2014, 20:20

  Za gomilu HR lopova Goli će biti mnogo mnogo premalen.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #11 Guest 16 veljače, 2014, 17:58

  Ako “samo” naslov ovog članka možete argumentirano braniti na Sudu – isti bi tada prestao biti kleveta a postao kaznena presuda.
  Sretno!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code