MIJO LEŠINA SE OŽENIO NJEMICOM

MIJO LEŠINA SE OŽENIO NJEMICOM

24. siječnja, 2013.

 

Mijo Lesina 2

Glazbenu karijeru gradi u Frankfurtu

Piše: Zoran Paškov, Frankfurt

Mnogi još pamte njegov prekrasan glas iz popularnog “Showtime” Nove tv, gdje  mu je malo nedostajalo da bude pobjednik, a ionako je sa drugim mjestom osvojio simpatije publike i stekao obožavatelje koji ga nisu zaboravili iako je već godinu dana odsutan sa hrvatske glazbene scene. Uspješan je bio  i njegov nastup na Dori, gdje je dokazao svoj raskošni glazbeni talent.

Riječ je o dvadesetšestogodišnjem pjevaču Miji Lešini, porijeklom Imoćaninu koji je nakon svega odlučio glazbenu karijeru ipak graditi u Frankfurtu, u  Njemačkoj. A za godinu dana puno se toga promjenilo u životu mladog  pjevača. Oženio se  Nijemicom, dobio kćerkicu Mialee i u posljednje vrijeme smršavio, ni manje ni više nego pedeset kilograma. Zato ga danas i nije lako prepoznati. Sve se to dogodilo se prebrzo i za samog Miju, ali život je takav, nekad i nepredvidljiv.

-Kada sam u Hrvatskoj veseli me da me ljudi na ulici prepoznaju  iz glazbenog Showtime Nove tv, ali to nije dovoljno jer želim u glazbi postići nešto više, izgraditi karijeru. Moj glas mi je u tome najveći kapital. Situacija na domaćoj glazbenoj sceni nije nimalo ružičasta. Tržište sve više preplavljuju narodnjaci i druga šund glazba. Sve je manje zvijezda koje mogu dobro živjeti od svojih gaža, a puno je njih koji krpaju kraj sa krajem. Zbog toga sam odlučio svoje mjesto pod suncem tražiti na njemačkom glazbenom tržištu gdje sam već snimio jednu pjesmu, a imam i svoj band, te dobre kontakte sa menađerima-kaže nam MIjo, koji se otkako je smršavio očito preporodio.

SMRŠAVIO PEDESETAK KILOGRAMA

Ipak od 151 kilograma sada imate 98 kilograma ? Jedna manekenka kaže da ne može vjerovati da nakon svega na vama ništa  ne visi.

 -To nije bilo više za izdržati. Mislio sam da ću nekad na sceni naprosto puknuti od takve kilaže, jednostavno eksplodirati i onda sam čvrsto odlučio da moram smršavjeti. A za ovakav gubitak težine od 53 kilograma  bila mi je potrebna pravilnija prehrana. Ne želim reći da se hranim idealno, ali mogu reći da jedem puno zdravije. Izbacio sam kruh, slatkiše, slatko gazirano piće a onda udario i po treningu. Najviše treniram borilačke vještine, nogomet i tračanje  ponekad i do iznemoglosti, a onda   kilogrami odlaze. Cilj mi je spustiti se do 90 kg, ali  ne znam da li ću u tome uspjeti, jer opet kao da se nešto u meni buni te čujem onu narodnu izreku je..š čovika ispod sto kila.

Kako da ste se odlučili napustiti domaće tržište i otići vani?

 -Ja sam inače rođen u Njemačkoj i tu sam proveo najveći dio mladosti, a onda došao u Hrvatsku, sasvim slučajno poveden pjesmom.Taj dolazak za mene je bio jedan veliki preokret u životu, gdje sam se okušao u glazbi i vidio da imam šanse na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ali vidite i sami koliko kod nas ima vrsnih glazbenika koji se ne mogu probiti na sceni, a niti živjeti od glazbe. U Njemačkoj sam okušao sreću isto  na nekim njihovim glazbenim natjecanjima i mogu kazati da sam zadovoljan. Testirao sam svoje glazbene kvalitete i vidio da imam šanse za uspjeh, pa sam osnovao i svoj band. Trenutno radim sa jednim poznatim njemačkim producentom koji u Frankfurtu ima jedan od najvećih glazbenih studija u Njemačkoj i vrhunsku glazbenu ekipu.

Hrvatskoj glazbenoj sceni ipak ne namjeravate reći zbogom?

 – Sigurno ne. Za naše  tržište već sam snimo pjesmu “U nama”,  koju smo napisali kolega Predrag Martinjak i moja malenkost. Pjesma je radiofonična  i vjerujem da će se dopasti publici a govori o ljubavi, te da sam sretan u situaciji s osobom s kojom sam u vezi. Ljubav u nama stanuje i ta me osoba diže u neke visine u kojima ne bih bio da sam sam. A supruga i kćerkica su mi danas upravo to u životu, koji mi se jako promjenio otkako sam postao otac. To je nešto što nisam osjetio prije, jer  danas mi je osim obitelji sve manje bitno. Hrvatsku scenu neću zaboraviti i uskoro želim snimiti duet sa Oliverom, što smo on i ja već prije planirali i to bi se bilo dogodilo da nisam otišao preko granice i eto oženio se, i postao otac. U svemu tome veseli me da moja supruga Nijemica voli Hrvatsku i Dalmaciju, a tako ćemo odgojiti i našu kćerkicu.

Inače što se tiče naše glazbe Oliver je moj veliki glazbeni favorit i za njega sam napisao jednu  pjesmu, koja će mu se, vjerujem, dopasti a koliko znam i on mene cijeni kao mladog pjevača, što je nedavno i izjavio u medijima. Vjerujem da bi naš duet bio uspješan i na njemačkom tržištu, jer Oliver može svugdje proći. Uz njega drag mi je bio i Toše Proeski, Bog mu dao pokoj duši. Bio je to vokal koji je mogao proći i između najvećih svjetskih zvijezda. Šteta je što smo ga izgubili, jer se takav pjevač rođa jednom u sto godina. Uz Olivera posebno cijenim Jacka Houdeka, klapu Cambi, Ivanu Husar i to je to!

DALMACIJA U SRCU

Moramo vas još pitati što na vašu novu figuru kaže Vaš prijatelj Jack Houdek?

– Veseli ga da sam uspio u svojim namjerama, ali mi nimalo ne zavidi, jer kako kaže, on kod sebe ne bi ništa mjenjao jer se dobro osijeća sa svojim kilogramima. I zato Jacka izuzetno cijenim zbog te njegove iskrenosti, skromnosti i duhovitosti s kojom me često zna oduševiti inasmijati do suza. On je zaista jedan veliki pjevač.  

Često znaš kazati kako ti Dalmacija puno nedostaje.

 – I te kako, posebno otkako sam opet u Njemačkoj. Taj moj Imotski i moji Runovići nikada me ne ostavljaju na miru.  A zato su najzaslužniji moji roditelji koji su mi kao gastarbajteri od ranog djetinjstva ugradili tu ljubav prema rodnom kraju, tako da svaki put pucam od sreće kada krenem put Dalmacije.

 A kada se treba vratiti sa odmora u Njemačku najradije bi plakao- kaže na kraju simpatićni mladi pjevač Mijo Lešina, koji sada na sceni izgleda poput kakvog manekena. Gubitak 53 kilograma i te kako mu je dobro došao.T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code