IZLOŽBA “TRAGOVI VLAHA NA JADRANU” U RIJECI

IZLOŽBA “TRAGOVI VLAHA NA JADRANU” U RIJECI

23. listopada, 2015.

1d66c4c73ed9e435d195e1178e0fb9c5_gallery_lw
Izložba crteža “Tragovi vlaha na Jadranu” se održava od 21. listopada – 14. studenoga 2015. u Muzeju grada Rijeke. Ilustrator i slikar Viorela Florea iz Zrenjanina uvelike je inspiriran fotografijama koje su prijašnjih godina snimali u unutrašnjosti Istre i u Gorskom Kotaru istraživači Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna iz Zrenjanina, a organizirao ju je Zavod za kulturu Vojvođanskih Rumuna iz Zrenjanina u Vojvodini.
Fotografije su snimali za potrebe svojih istraživanja tijekom više pohoda, od 2010. do 2014. godine. Objavili su ih u više tiskovina Zavoda, kao i u reprezentativnom Albumu za koji je Viorel Flore izradio i ilustracije, koje slikovito prikazuju život kroz seosku arhitekturu, u ruralnim zajednicama koje još čuvaju tragove Vlaha.
Na otvaranju izložbe Tragovi Vlaha na Jadranu je predstavljena i višegodišnja suradnja između Muzeja grada Rijeke i Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna.
Bila je to prigoda da se podsjeti na istraživački i znanstveni doprinos niza riječkih istraživača koji već više godina sudjeluju na međunarodnom simpoziju u Banatu – Istorija i multikulturizam, koji se naizmjenice održava u Rešici u Rumunjskoj i u Zrenjaninu.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code