IZLOŽBA KRUŠKINIH GRAFIKA

IZLOŽBA KRUŠKINIH GRAFIKA

24. veljače, 2017.

 

Kako izgleda druga strana stvaralaštva Željka Krušlina Kruške, najbolje da otkrijete na samostalnoj izložbi grafika, u ponedjeljak 27. veljače u 21:00 sat. Izložbu u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu, otvorit će akademski slikar Dalibor Jelavić.

Popularni i svima poznati Kruška, dugo je skrivao izniman hobi, za koji je znao tek uži krug prijatelja i rodbine.

Izložba će biti otvorena do 20. ožujka do kada možete pogledati dvadesetak Kruškinih radova nastalih u protekle dvije godine na temu- žena.

“Nakon glazbe, likovna umjetnost moja je druga najveća ljubav. S jednakim divljenjem sam odmalena slušao glazbu i uživao u slikama vrhunskih svjetskih majstora. Pri tome mi nisu bili važni ni pravac ili autor, nego je kriterij bio, kao i u glazbi, da li mi se nešto sviđa ili ne. Prije dvije godine supruga me, uvidjevši da imam talenta za likovni izražaj, nagovorila na pohađanje tečaja na Rokovom perivoju. Već na prvim radovima dobio sam pohvale profesora što mi je dalo vjetra u leđa za daljnji rad. Motive nisam posebno birao nego sam u stvaralačkom zanosu crtao sve što se nalazilo oko mene. Vidjet ću kamo će me to sve skupa odvesti, a za sada osjećam neizmjernu radost stvarajući. “, rekao nam je Željko Krušlin Kruška. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code