IZLOŽBA INOVACIJA U BOĆARSKOM DOMU

IZLOŽBA INOVACIJA U BOĆARSKOM DOMU

17. listopada, 2015.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je u petak 16. listopada u Boćarskom domu u Zagrebu otvorio trinaestu Međunarodnu izložbu inovacija ARCA u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.
U proteklih nekoliko godina u inovativno poduzetništvo u Hrvatskoj uložili smo preko 300 milijuna kuna. Ono što je važno je da pojedinci svoje inovacije pretvaraju u tržišno korisne proizvode. Moramo ulagati u inovativnost pojedinca, ali moramo ulagati u ideje koje imaju potencijal da budu tržišno isplative“, rekao na otvorenju Maras dodavši da je u narednom razdoblju za takve inovacije iz EU fondova na raspolaganju milijardu kuna.
Na izložbi se do nedjelje s više od 200 inovacija predstavljaju inovatori, udruženja inovatora, fakulteti te inovativni poduzetnici i gospodarstvenici iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Rumunjske, Poljske, Turske i Irana.
Pored ministra Marasa, o važnosti poticanja inovatorstva na otvorenju izložbe govorili su i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš, prorektor za inovacije Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Miljenko Šimpraga i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.
U okviru otvaranja održan je Dan Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kojeg su Udruga inovatora Hrvatske i Sveučilište u Zagrebu potpisali Pismo namjere o uspostavljanju poslovne suradnje na razvijanju i komercijalizaciji inovacija, a potpisivanjem članske deklaracije Sveučilišnoj inovacijskoj mreži danas su se pridružile tvrtke Agrokor, Podravka, PIP, Citus i Fakultet organizacije i informatike Varaždin.
Izložba se prva tri dana može razgledati od 10 do 19 sati, a 18. listopada, zadnjeg dana održavanja kada će biti proglašene najbolje inovacije i dodijeljene nagrade zaslužnim inovatorima, do 16 sati. Sva događanja besplatna su za posjetitelje.
Međunarodna izložba inovacija ARCA odvija se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih organizacija inovatora IFIA, Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i drugim uglednim partnerima. Supokrovitelji izložbe su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG – BICRO, Hrvatska banka za obnovu i razvoj te Hrvatska gospodarska komora. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code