IZLOŽBA “HRVATSKA IZ ZRAKA”

IZLOŽBA “HRVATSKA IZ ZRAKA”

8. lipnja, 2014.

20110721 nenad Custom

Izložba Hrvatska iz zraka naziv je izložbe fotografija koja se održava 5. lipnja u Domu Hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, a ostaje otvorena do 28. lipnja 2014.

Zapravo izložbu Hrvatska iz zraka i fotomonografiju zagrebačka publika može vidjeti u domu Domu hrvatskih likovnih umjetnika već od 5. svibnja, jer od srpnja do rujna  ista će gostovati u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci i Osijeku.

 Autor projekta i fotografija je Davor Rostuhar – vješt umjetnik pomno je sedam godina snimao prostranstva naše države iz zraka (u sva godišnja doba), zabilježivši fascinantne prizore kojih često nismo ni svjesni da postoje. Rezultat ovog zahtjevnog projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu  zapravo je kolekcija s više od 200 originalnih fotografija koje otkrivaju u ovodobnici pokazljivo nove vrjednote prirodne i kulturne baštine Rebublike Hrvatske.

 Projekt je od početka prepoznao najprestižniji svjetski fotografski časopis National Geographic, a dvije od pet do sad objavljenih reportaža zaista su nagrađene prestižnom nagradom National Geographica. Zasebno  tiskana knjiga na engleskom jeziku „National Geographic – Croatia from above“ ujedno je prva hrvatska fotomonografija koja će kroz brand National Geographica doživjeti svjetsku distribuciju putem svekolike mreže ovog svjetski uglednog magazina.
Od srpnja do rujna „Hrvatska iz zraka“ gostovati u sedam gradova. Zamišljeno je da izložba bude pokretna i postavljena u javni prostor (trgovi, rive, parkovi), kako bi bila pristupačnija širem broju ljudi i ostvarila bolju interakciju s publikom.

 

1-13. srpanj: DUBROVNIK

16-28.srpanj: SPLIT    

31. srpanj -10. kolovoz: HVAR

12-21.kolovoz: ZADAR

22-31.kolovoz: VARAŽDIN

2-13.rujan: RIJEKA

16-28.rujan: OSIJEK T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code