IZLOŽBA FOTOGRAFIJA RENE PRONKA U ŠUMSKOM BISTROU U TKALČIĆEVOJ

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA RENE PRONKA U ŠUMSKOM BISTROU U TKALČIĆEVOJ

20. siječnja, 2016.

rene pronk

Ove subote (23. siječnja) u 19 sati u Šumskom Bistrou u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu otvara se prva u nizu izložbi u tom lokalu. Šumski Bistro postane treba postati mjesto koje se ne vezuje isključivo uz kvalitetnu vegetarijansku kuhinju, već i uz razne aspekte umjetnosti.
Čast da se prvi predstavi u ovom zanimljivom ambijentu ima René Pronk (1971), akademski fotograf koji je svoje znanje iskovao na Umjetničkoj akademiji u Sint Niklaasu u Belgiji, što je poprilično zanimljiv rasplet situacije za jednog Nizozemca koji je 20 godina radio kao socijalni radnik. 2013. godine René se sa svojom suprugom i sinom doselio u Hrvatsku, ni manje ni više nego u park prirode Žumberak, točnije u maleno selo Gorniki Vivodinski. Tamo je René sa svojom obitelji njegovao način života kojim su živjeli naši stari, pokušavajući razviti ekološki samoodrživi seoski turizam. Osim zanimacija poput brige za svoje vrtove i staklenike, René radi kao koordinator jedne Nizozemske zaklade koja pomaže ljudima iz nekih od najnerazvijenijih i najsiromašnijih krajeva Hrvatske.
Kroz cijelu tu priču, René nije mogao ne primjetiti hrvatske ljepote, te se odmaknuo od crno-bijelih portreta koji su mu bili prva ljubav u fotografiji i prešao na fotografiranje krajolika. Ovaj zaljubljenik u naše prirodne raznolikosti i pejzaže nerijetko ustaje rano i hvata prvo dnevno svjetlo, kako bi na svojim fotografijama predstavio Hrvatsku u najljepšem mogućem izdanju.
Dok René priprema svoju prvu veliku izložbu pejzaža Žumberačkog područja u Njemačkoj, Vi imate priliku od subote vidjeti dio toga u svom gradu.
Šumski Warm Up starta u 21 sat, a za DJ pultom će se izmijeniti čak tri majstora. U glavnoj ulozi Flaneur. s kojim će back to back vrtiti hrwoE i Oberön. Formula za spektakl.
Nina Slišković T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code