IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DAMAINA NENADIĆA

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DAMAINA NENADIĆA

4. lipnja, 2014.

damian Custom

U srijedu, 4. lipnja u Kuli Lotrščak najavljeno je otvaranje izložbe  fotografija Damiana Nenadića Tragovi. Izložba pripada ciklusu Snapshot/Brzo okidanje. Autor će predstaviti osam fotografija nastalih na Islandu 2013. Godine. Izložba će biti otvorena do 20. lipnja 2014.

O fotografu daminanu Nenadiću primjerice Ivana Gabrić je napisala:

„Zemlja natopljena mistikom koja živi svoje sage i mitove. Svojom iracionalnom ljepotom dramatično dotakne svakog tko je posjeti. Njeni aktivni vulkani i pršteći gejziri pulsiraju životnom energijom gdje doslovno svjedočimo nastajanju svijeta; pred našim očima događaju se ”čuda”, pretapaju se stvarnost i fantazija pa je i logičan osjećaj stopljenosti Islanđana s njihovom mitskom prošlošću te otvoreni stav prema spiritualnim sferama.

U svom radu, Damian objedinjuje ljubav prema prirodi s onom prema fotografiji. Kao biolog, dobro poznaje zakonitosti prirode kojoj svojim umjetničkim angažmanom i foto-objektivom podaruje jednu novu dimenziju. Projekt je, zapravo, nastavak autorova bavljenja vezom ljudskog tijela i prirodnih ambijenata kao fenomenom odnosa čovjeka i prirode. Priroda kao materijalistički princip, u dijalektičkoj je suprotnosti s čovjekom koji je duhovno, ali i materijalno biće. U drugom smislu, krajolik kao horizontalni plan predstavlja ženski princip, a intervencija u nju muški princip, čin oplodnje. I kao što sam autor ističe, njegovo tijelo je ono što zna, priroda ono što želi znati, a umjetnost je medij kojim komuniciraju.“

Više o izložbi: http://www.galerijaklovic.hr/izlozba/damian-nenadi%C4%87-tragovi

T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code