IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA U ZADRU

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA U ZADRU

9. listopada, 2014.

553860 278583232218111 512843999 n

Gradsko vijeće je ne svojoj prošloj sjednici donijelo odluku o raspisivanju izbora za vijeća mjesnih odbora na području Zadra jer četverogodišnji mandat aktualnih sastava istječe 14. studenoga. Izbori će se, potvrđuju u gradskoj upravi, održati 16. studenoga u svih 37 gradskih mjesnih odbora, a Dolores Grdović Kalmeta, pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, na temelju dosadašnjeg iskustva s “kvartovskim izborima” i niskim postotkom odaziva birača, skreće pažnju na mogućnost ponavljanja starog problema.

U takvim slučajevima, građani su se sa svim svojim prijedlozima i sugestijama mogli izravno obraćati zadarskoj gradskoj upravi.

Iz zadarske opozicije upozoravaju na nešto drugo:

-Odluka koju je na toj brzopoteznoj sjednici donijelo Gradsko vijeće stupila je na snagu trenutkom njenog usvajanja, a to znači da je 16. listopada posljednji dan za predaju kandidacijskih lista. Međutim, kao da se radi o “ilegalnim izborima”: do danas još nije objavljen Glasnik Grada Zadra s tom odlukom, nije objavljen ni popis članova izbornog povjerenstva, pa čak ni broj birača u pojedinom mjesnom odboru. Sve to bi moralo biti poznato, jer, primjerice, o broju evidentiranih birača ovisi broj potpisa kojega nezavisne liste moraju prikupiti. Izgleda da je, u staroj maniri, HDZ-u dovoljno to što oni znaju sve ono što bi i grđani morali znati, ali, eto, ne znamo, kaže gradska vijećnica SDP-a Omerka Šarić Frantin.

Da nije objavljeno u Slobodnoj Dalmaciji i internetskom portalu Zadarski hr., dana 8.10.2014. godine  nitko u Zadru ne bi znao da su izbori za vijeće mjesnih izbora grada Zadra. Ovo nema nigdje nego u Zadru. Zašto gradonačelnik Zadra i grad Zadar kriju datum izbora? Na ovo bi trebalo reagirati Ministarstvo uprave.

U Zadru, 8. listopada 2014. godine
 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code