IZASLANSTVO SUBOTICE KOD GRADONAČELNIKA

IZASLANSTVO SUBOTICE KOD GRADONAČELNIKA

21. studenoga, 2012.

IZASLANSTVO SUBOTICE KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u utorak 20. studenog predstavnike Hrvata iz Subotice: predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavena Bačića, ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislava Žigmanova i predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Uz naglasak da su uvijek rado u Zagrebu i da je Zagreb, osim što je glavni grad Hrvatske, ujedno i glavni grad svih Hrvata, gosti su gradonačelniku Bandiću zahvalili na kontinuiranoj potpori vojvođanskim Hrvatima koji ga uvijek s radošću dočekaju.

Gradonačelnik će u veljači, kao i ranijih godina, prisustvovati Prelu mladeži, tamošnjoj poznatoj kulturnoj manifestaciji, a u organizaciji Crvenog križa Zagreba vojvođanski osnovnoškolci, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, i iduće će godine nekoliko dana provesti na ljetovanju na hrvatskom Jadranu.

U prijateljskom razgovoru u zagrebačkoj Gradskoj upravi, bilo je riječi i o uređenju i programima Hrvatskog kulturnog centra, te suradnji kulturno – umjetničkih društava mladih iz Vojvodine i Hrvatske.

Uz gradonačelnika Bandića, susretu je prisustvovala zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za financije Slavko Kojić, pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i voditeljica Služba za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić.

 Fotografija:www.zagreb.hr T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code