IZ DRŽAVNIH SLUŽBI INFORMACIJE SE PRODAJU MEDIJIMA

IZ DRŽAVNIH SLUŽBI INFORMACIJE SE PRODAJU MEDIJIMA

17. ožujka, 2012.

49068
Otvoreno pismo Saše Radovića Mladenu Bajiću

Piše: Saša Radović

Poštovani gospodine Bajić,

obraćam Vam se sa zahtjevom da preispitate rad Nikole Drobeca, zamjenika Općinske državne odvjetnice u cilju zaštite mojih prava u sudskom procesu o navodnoj ucjeni Ivana Čermaka.
Tri elementa postupka Nikole Drobeca nedvojbeno izlaze, ne samo iz zakonskih okvira, nego i potvrđuju razloge općeg nezadovoljstva hrvatskih građana Vašom institucijom. To su:

1.)  Nikola Drobec inzistira na nadležnosti Kaznenog suda u Zagrebu iako su sve komponente navodnog kaznenog djela vršene na području sudova Rijeke i Pule, a nijedna na području sudova Zagreba.
(Zakon o kaznenom postupku, NN 152/08, 76/09 i 80/11, članak 20. jasno navodi da je mjesno nadležni sud na čijem je području kazneno djelo počinjeno ili pokušano.)

2.)   Nikola Drobec inzistirao je na produženju mog pritvora i nakon provedenog ispitivanja svih svjedoka zbog “bojazni da bi okrivljenik mogao ponoviti djelo zbog iskazane upornosti, ustrajnosti, bezobzirnosti i prijetnje da će objaviti materijale“ (Napominjem da sam neosuđivan, u poznim godinama i narušenog zdravlja, te da sam dragovoljac od 1991 do 1995., odlikovani časnik HV.) Materijali koje spominje Drobec javno su objavljivani podaci mnogih autora o „stjecanju“ milijunskog bogatstva Ivana Čermaka u vrijeme Domovinskog rata, dok su ginuli moji suborci.

3.)  Nikola Drobec inzistira na trajnom oduzimanju novca, vlasništva moje supruge, namijenjenog za popravak krova koji je nezakonito oduzet iz njenog kućnog sefa.   

Ta tri elementa u ovom sudskom procesu djelomično ukazuju na nesavjestan rad ili nesavjesni nehaj – ali i vrlo vjerojatno, na osobne interese Nikole Drobeca, ili na nečiji diktat „odozgo“. Drugi razlozi za ovakvo postupanje ne mogu se ničim opravdati, te takve osobe treba eliminirati iz državnih služba.

Napominjem da se i u ovom slučaju dogodilo opće poznato „curenje informacija iz Vaše institucije“ odnosno dostava proizvoljnih informacija javnim medijima. U dnevnom Jutarnjem listu objavljene su slike iz mog mobitela kojeg ste zaplijenili, te nema sumnje da se direktno iz državnih službi informacije prodaju medijima.

Ovo OTVORENO PISMO doprinos je pokušaju da se zaustave ovakve pojave zbog obveznog monitoringa Hrvatske do ulaza u EU. Znamo će Europska komisija pomno pratiti ispunjavanje hrvatskih obveza od završetka pregovora do ulaska u članstvo kroz redovita izvješća. Za tri poglavlja – Pravosuđe i temeljna prava, Tržišno natjecanje i Pravda, sloboda i sigurnost – izvješća će se raditi svakih šest mjeseci.
Izvješća mogu biti „frizirana“, ali ne treba se zavaravati da se ovakvi propusti mogu prikriti i zatajiti.

Da su institucije RH radile svoj posao, ovog procesa ne bi bilo. Dovoljno je upitati Ivana Čermaka, odakle mu to silno bogatstvo(?), što inače spada u standarde EU. Umjesto povećanja PDV i ostalih pučkih nameta, treba provjeriti porijeklo imovine hrvatskih tajkuna i oduzeti milijarde ratnim i pretvorbenim profiterima.

Pula, 15. ožujka 2012.                                                              
SAŠA RADOVIĆ s.r., Pula, Premantura, Krše 40A

Dostavljeno:
Naslovu, Predsjedniku RH, Premijeru RH, Ministru branitelja, Ministru pravosuđa, Ministru unutarnjih poslova, Delegaciji Europske Unije u RH, javnim medijima (besplatno!). T

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Kalle sam na sletu
    #1 Kalle sam na sletu 18 ožujka, 2012, 19:00

    Drobecove krušne peći 🙂

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code