IVO ROBIĆ, ARSEN I VICE VUKOV NA POŠTANSKIM MARKAMA

IVO ROBIĆ, ARSEN I VICE VUKOV NA POŠTANSKIM MARKAMA

5. srpnja, 2018.

Hrvatska pošta je pustila u opticaj nove prigodne poštanske marke iz serije Hrvatska glazba. Kao motivi na markama korištene su naslovnice albuma: “Arsen 2”, “Mirno teku rijeke” i “Jubilarni koncert” trojice hrvatskih velikana, Arsena Dedića, Vice Vukova i Ive Robića. Album “Arsen 2” objavljen je 1971. godine za Jugoton. Autor naslovne fotografije je Valent Grobenski, a dizajn je potpisao Ivan Ivezić. Iz 1971. godine je i album “Mirno teku rijeke” Vice Vukova čiju naslovnu fotografiju i dizajn također potpisuje Ivan Ivezić. Album “Jubilarni koncert” Ive Robića objavljen je 1965. godine u Jugotonu, a naslovnicu i dizajn ovog albuma potpisuje Tomislav Barić.

U ime Hrvatske pošte, na predstavljanju poštanskih marki u Caffe baru & Music shopu Nova ploča u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, govorila je direktorica Ureda za korporativne komunikacije, Jo Kempen, koja je pojasnila kako su ove marke izdane u arčićima od četiri marke čija je pojedinačna vrijednost 7,60 kn, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana. Uramljene omotnice predala je Gabi Novak i Ivani Vukov.

U ime Croatia Recordsa govorio je dugogodišnji glavni urednik Jugotona Dubravko Majnarić, koji je sažeto, ali opet uz zanimljive pojedinosti, govorio o diskografskoj i kulturnoj važnosti ove trojice velikana. Poštanske marke dizajnirali su Ivana Vučić i Tomislav Jurica Kaćunić. Ivana Vučić napomenula je kako je cijeli projekt od ideje do realizacije trajao gotovo godinu dana, a kako je cijelom timu želja da ove prigodne marke putuju svijetom u nadi da će se naći i u brojnim filatelističkim kolekcijama. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno XX
  #1 Anonimno XX 7 srpnja, 2018, 06:36

  Bravo, to su i zaslužili ove legende hrvatske glazbe, kao i djelatnici Jugotona.
  Bez obzira na promjenu naziva u ovoj novoj državi, najviša glazbena naklada ipak je bila u doba djelovanja ove diskografske kuće, a i najpoznatiji pjevači iz Juge, upravo su u zagrebu snimali svoje najveće hitove.
  zato čestitke HP na ovom potezu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code