IVANA BOROVNJAK I ROBERTA BRATOVIĆ NA BEČKOM TJEDNU DIZAJNA

IVANA BOROVNJAK I ROBERTA BRATOVIĆ NA BEČKOM TJEDNU DIZAJNA

29. rujna, 2013.

VIENNA DESIGN WEEK 13 Daniel Gebhart de Koekkoek 3

Sedmi će po redu bečki tjedan dizajna VIENNA DESIGN WEEK od 27. rujna do 6. listopada ove godine u Beč ponovno dovesti mnogobrojne zvijezde međunarodne dizajnerske scene, ali i velik broj još neafirmiranih umjetnika.

Neki od inozemnih dizajnerski zvijezda su i Gijs Bakker iz Nizozemske, Tomas Alonso iz Velike Britanije, Uli Budde iz Njemačke te Julien Carretero iz Belgije.

Pored međunarodnih predstavnika se očekuju i mnogobrojni domaći dizajneri iz svih austrijskih saveznih pokrajina, kao što se između ostalog dizajnerski brendovi bidermayer, aws designteam ili breadedEscalope te mnogi drugi.

Među zastupljenim dizajnerima nalaze se i dvije hrvatske predstavnice, Ivana Borovnjak i Roberta Bratović. Ivana je magistrirala konceptualni dizajn na Dizajn Akademiji u Eindhovenu, a Roberta dizajn za performans na fakultetu Central Saint Martins u Londonu. Po povratku u Hrvatsku započele su suradnju na samoiniciranim projektima u području produkt dizajna i vizualnih komunikacija. Rade na projektima vezanim za kulturu, umjetnost, kazalište i neprofitne udruge u Amsterdamu, Londonu i Zagrebu. Njihova prva zajednička suradnja bila je na dizajnu stola for1or2, kojeg je Konstantin Grčić uvrstio u projekt Young Balkan Designers te koji je predstavljen na Salone Satellite u Milanu 2011. godine.

U fokusu ovogodišnjeg bečkog tjedna dizajna nalazi se 4. bečki okrug Wieden, gdje će se u prostorijama bivše škole koja će poprimiti funkciju festivalske centrale održati i omiljeni festivalski format pod nazivom DESIGN WEEK LABOR – privremeni atelje u kojem će četiri odabrana dizajnera tj. dizajnerska studija, ZWUPP (AT), Ola Mirecka (PL/UK), Judith Seng (DE) i Vasava (ES) stvarati live pred očima publike.

Više informacija o programu bečkog tjedna dizajna naći ćete na www.viennadesignweek.at.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code