Ivan Špeljak – Jitz

Ivan Špeljak – Jitz

24. listopada, 2011.

Ivan-peljak---Jitz

Zagrebački gitarist, kompozitor i producent Ivan Špeljak – Jitz najavljuje svoj prvi samostalni instrumentalni album.

Ivan Špeljak – Jitz (rođen 22.12.1975 u Zagrebu) je Zagrebački gitarist, kompozitor i producent heavy metal benda Undercode i zagrebačkog rock benda Big Rock.

Solo album je još u fazi snimanja ali radi se na njemu punom parom tako da bi treba biti ubrzo gotov. A u međuvremenu do izdavanja albuma Jitz planira snimiti videospot za dvije pjesme kao “preview” nadolazećeg albuma.

Dok čekamo spotove i album, Jitz nam je priložio live snimke za dvije pjesme sa albuma. “Please” koja je snimljena kao prijava za Zagreb Guitar Show 2011 i “Sorrow” koja je snimljena na probi prije snimanja na kojoj su uz Jitza,

Marko Karačić – Karo na basu i Davor Keranović na bubnjevima.

Informacije i novosti oko albuma možete naći na:

http://www.facebook.com/pages/Ivan-Špeljak-Jitz/147926921971598

Ivan Špeljak – Jitz, usporedno uz svoj solo album, radi na još dva projekta:

Big Rock aktivno djeluje kao autorski i session band te je trenutačno u završnoj fazi snimanja prvoga albuma.

Od svog nastanka Big Rock je odsvirao brojne samostalne koncerte, nastupao uživo na televizijskim i radioemisijama, gostovao na festivalima i svirao kao predgrupa mnogim domaćim i svjetski poznatim izvođačima

kao što su Tony Martin (ex Black Sabbath), Shime (w/ Mike Terrana, Ricky Ricardo itd), Alen Islamović (ex Divlje Jagode, Bijelo Dugme), Hladno Pivo, Psihomodo Pop, Parni Valjak, Atomsko Sklonište, Divlje Jagode.

 

Undercode je autorski heavy metal bend koji trenutačno snima svoj drugi album.

Prvi album Undercode-a “Enlightening The World” je izdala Australska izdavačka kuća Metal Warriors 2002. godine.

Godinu dana poslije izlaze remixane tri pjesme s albuma na svjetski poznatoj X-Box & PC igri “Serious Sam – The Second Encounter” (SS2).

2005. godine izlazi “Eagleution: A Tribute To Saxon” njemačke izdavačke kuće Remedy Records na kojoj “Underocode” izvodi “Great White Buffalo”.

2006. godine Undercode gostuje u australskom Heavy Metal filmu “Warrior” koji je prikazan na 60. Filmskom festivalu u Cannesu 2007.

Na filmu je premijerno predstavljena pjesma Gladiator s drugog albuma “Postapocalyptic” koji je još u fazi snimanja. Na filmu također gostuju Doro Pesch, Kai Hansen i Schmier iz benda Destruction i mnogi drugi.

Undercode je uz samostalne nastupe svirao na koncertima prije svjetski poznatih izvođača kao što su Paul Di Anno(ex Iron Maiden), Grave Digger, Dungeon.

Polovicom 11 mjeseca 2011. god. izlazi “Serious Sam 3” X-Box & PC igra u kojoj će biti remix pjesama “Gladiator” i “Final Fight” s nadolazećeg albuma. T

{youtube}FhV-BD-aqbk|290|218|1{/youtube} {youtube}OvgtBjTdi_0|290|218|1{/youtube}

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code