ČISTOĆA NEĆE BITI PRODATA CIOSU

ČISTOĆA NEĆE BITI PRODATA CIOSU

25. listopada, 2013.

milan bandic akti gradona 543 253 c1

Milan Bandić o “dimnim zavjesama” SDP-a

Napisao: Damir Kramarić

Oni koji voze tramvaj ili smetlarska kolica ne trebaju se bojati otkaza. Strahovati trebaju neradnici u kancelarijama, jer tamo je višak zaposlenika i u ZET-u i Čistoći, a ne na cesti ili u tramvajima – istaknuo je na press konferenciji Akti gradonačelnika u srijedu 23. listopada  Milan Bandić, te poroučio da nisu istiniti napisi koji kažu da će Grad Zagreb dati u koncesiju ili prodati, Čistoću, ZET, ili neko drugo društvu unutar Holdinga.

– Kada sam ja izjavio da će biti privatizacije unutar Holdinga? Tko vam je rekao da ćemo Čistoću prodati CIOS-u? Zašto pitate pitanja koja nemaju veze sa stvarnošću i pišete takve tekstove – ljutio se Bandić na novinare, na što su neki, što u šali, što u zbilji, kazali da naredbe dobivaju od šefova.

– A znate li zašto vam daju takve upute? Zato da bi iza dimne zavjese o tobožnjoj privatizaciji gradskih tvrtki država mogla u tišinu utopiti posljednje obiteljsko srebro, odnosno dati u koncesiju autoceste, prodati Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku. Mediji prodaju spinove da bi zamaglili stvarnost – kazao je Bandić koji je prije toga novinarima zamjerio što ranije u jutro nisu došli u Jelkovec gdje je otvorio stotinu milijuna kuna vrijedne radova na doizgradnji naselja, odnosno škole, bazena i ostalih sadržaja koji još nedostaju u naselju čija je izgradnja prekinuta prije četiri godine.

– Grad je sada preuzeo 581 stan u Sopnici-Jelkovcu od Holdinga jer oni te stanove nisu bili u stanju ni prodati, ni iznajmiti. Mi ćemo omogućiti mladim ljudima da po dva i pol do tri puta manjoj cijeni tamo unajme stan. Cijena najma bit će 20 kuna po kvadratu, što je doista povoljno (800 kuna za 40 kvadrata). Uskoro ću sa svojim suradnicima građanima Zagreba i hrvatskoj javnosti objasniti što smo napravili u prvih sto dana mandata. Platit ću oglas u novinama da to objasnim, jer znam da vi to nećete objaviti – vrlo nabrušen bio je Bandić, koji je potom istaknuo da na Trgu bana Jelačića neće biti postavljen nikakav šator već prekrasna adventska kuća, kuća kakvu na glavnim trgovima uoči Božića imaju i Beč i Bruxelles.

– Jeste li ikada bili u Beču i Bruxellesu? Hoćete li da vam platim put, da vidite njihove adventske kuće – nastavio je Bandić u istom tonu, na što se javilo mnogo kolega koji bi rado na put o Bandićevu trošku.

Gradonačelnik se nije isti čas uhvatio za džep, već je novinare obavijestio da će adventska kuća na glavnom gradskom trgu biti od 1. prosinca do 11. siječnja, a da će prije toga u istom prostoru biti održana prezentacija proizvoda hrvatskog sela, pa prigodna proslava Martinja i još neki sadržaji.

– Adventske kućice u Bogovićevoj će biti sa šestinskim motivima, što znači da ćemo u centru grada imati rapsodiju šestinskih boja. A kome se to ne sviđa, nek’ zaobiđe centar grada – zaključio je na kraju gradonačelnik Milan Bandić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code